Мечтаете си за почивка в луксозен спа център? Или си представяте активна ваканция в комплекс с първокласни спортни съоръжения и изпълнен с адреналин воден парк? Дестинацията-мечта, която ще предлага всичко това, скоро може да се окаже по-близо, отколкото си представяте.

Ваканционен курорт за 350 млн. евро ще бъде изграден край уелския град Мертир Тидфил, създавайки нови работни места за местнитe, както и изключителни съоръжения за туристите, нуждаещи се от почивка и релаксация.

Нови изображения на Rhydycar West показват, че когато бъде изграден, той ще може да се похвали с най-големия вътрешен снежен център в Обединеното кралство, разположен на площ от 400 м. Ще предлага още център за приключения на закрито и на открито, както и горски хижи.

В курорта ще е разположен и хотел със семейни и луксозни спа крила, конферентни съоръжения и воден парк. Намиращо се на около 40 км северно от Кардиф и на 270 км от Лондон, мястото е лесно достъпно.

Националният парк Brecon Beacons е само на 10 минути с кола, ако искате да изследвате местната природа. Можете да приключите деня със спа процедури, да се насладяите на водния парк или на ски съоръженията.

Проектът, представен за първи път през март 2023 г., все още е във фаза на планиране, но създателите му се надяват скоро да бъде постигнат по-голям напредък.

Те си сътрудничат с местните власти в изготването на допълнителни доклади и проучвания, като процесът на планиране е близо до приключване, посочват от компанията, която стои зад курорта.