Специализирана туристическа компания пуска нов нудистки круиз до Карибите в парньорство с Norwegian Cruise Line.

Bare Necessities, която има за цел да „разруши бариерите срещу социалната голота и да направи почивката без облекло жизнеспособна и приемлива опция“, се обединява с добре известния круизен оператор, за да организира 11-дневното пътуване, което тръгва от Маями и включва дестинации, като Бахамите, Сейнт Лусия, Доминика и Пуерто Рико.

Круизът, който ще се проведе на норвежкия 90-метров кораб Norwegian Pearl с капацитет 2300 души, ще стартира на 3 февруари и ще приключи на 14 февруари 2025 г. Цените започват от $2000 на човек за стандартна каюта за двама, достигайки до $33 155 за трима души в "градинска вила".

Пътуването се предлага на пазара като 11-дневно приключение, предлагащо „широка гама от удобства, отговарящи на всеки стил голо плаване“. Norwegian Pearl предлага „много развлечения, много открито пространство и множество възможности за хранене“, включително 14 ресторанта, 14 бара и „голям бюфет за хранене на голо на открито“, в допълнение към казино, спа център и няколко нощни заведения.

„Както винаги, за нас е удоволствие да ви предоставим лукса да решите какво да НЕ носите“, посочват организаторите.

Това изживяване обаче не изключва напълно всички дрехи. Правилата на круиза изискват пътниците да бъдат облечени по време на посрещането и представянето на капитана, докато са акостирали в пристанището и през цялото време в основните и специалните трапезарии.

Други правила включват поставяне на кърпа преди сядане „в каютата, палубата на басейна и бюфета“, както и забрана „да бъдете голи пред други кораби в пристанището“ и „галене или неподходящо докосване“.

Организаторите призовават пътниците да „използват здравия си разум“, подчертавайки, че правилният круизен етикет „не се различава от правилния етикет във всяка друга социална ситуация“.