Авиокомпания Bark Air, насочена изцяло към кучета, наскоро направи своя встъпителен полет от Ню Йорк до Лос Анджелис.

В момента тя оперира по ограничени маршрути, обслужващи Ню Йорк, Лос Анджелис, Париж и Лондон. Авиокомпанията насърчава хората да предлагат бъдещи маршрути чрез онлайн формуляр.

Еднопосочен билет от Ню Йорк до Лос Анджелис струва 6000 долара, а еднопосочен билет от Ню Йорк до Лондон - 8000 долара. От Ню Йорк авиокомпанията оперира от частно летище в окръг Уестчестър и лети до летище извън Лос Анджелис.

„Развълнувани сме да използваме опита, натрупан през годините, за да създадем изживяване, което е драстично различно от простото приемане на кучета на борда“, казва главният изпълнителен директор на Bark Мат Мийкър.

Билетите се продават директно на уебсайта на Bark Air. Авиокомпанията е създадена от компанията Bark, стояща зад популярния абонамент за кучета Bark Box. Оттогава дружеството се разклонява, за да предлага и стоматологични продукти, храни, аксесоари, а сега и самолетни пътувания.

От Bark Air посочват пред Travel + Leisure, че почти половината от юнските полети от Ню Йорк до Ел Ей са разпродадени. Когато резервират, пътниците са инструктирани да включат информация за кучето точно като за обикновен пътник, например име, порода, размер, възраст и тегло.

Полетът има специални удобства само за кучета, като портиер, който посреща животните на борда преди излитане и им помага с подготовката за полета и аклиматизицията със специални аромати, музика и цветове.

На кучетата са осигурени специални напитки, за да могат ушите им да се аклиматизират правилно към надморската височина, посочват от компанията. По време на полета те получават изненади и закуски.