Солен извор – това е преводът на думата „Слатина“, която за повечето от нас днес е синоним на „квартал на София“. Земите на този район са една от най-ранно населените територии на столицата, за което свидетелства откритото през 1928 г. Слатинско неолитно селище.

В миналото Слатина е село, разположено край брега на река Слатинска. Става квартал на София през 1961 г. Постепенно е погълнат от града, но запазва богатата си зеленина, тишината и спокойствието.

Кварталът днес

Квартал „Слатина“ днес се намира в едноименния район, който е тринадесети по площ (13 252 км²) и осми по население (66 хил. души, според националното преброяване от 2021 г.) в Столична община.

Огромно негово предимство е близостта до централните градски части, както и удобното му разположение до изходите на София и летището. Районът предлага още добра транспортна свързаност, като се очаква да се сдобие и с метро линия до 2027 г.

Освен изобилието от търговски обекти, „Слатина“ предлага големи зелени междублокови пространства и достъп до няколко парка - “Гео Милев”, “Борисова градина” и “Военна академия”.

Предвид на множеството си предимства, това е и един от най-желаните квартали за покупка на имот в столицата. Как, обаче, да изберете най-подходящата оферта, ако търсите жилище? Експертите съветват да вземете предвид три ключови детайла:

  • Местоположение
  • Качество на строителството
  • Доверен инвеститор

И на трите условия отговаря проектът SENORA home. Разположен в една от спокойните, но същевременно комуникативни части на „Слатина“, той се отличава с модерна визия, качествени строителни материали и техники и предлага изглед към Слатинската река.

Сградата

SENORA home е девететажна жилищна сграда, в която са разположени 35 апартамента, в чиято площ се включва малък процент общи части. Бъдещите й обитатели могат да избират от 19 двустайни, 11 тристайни и 5 четиристайни жилища, всяко от които със собствена тераса.

Сградата предлага и възможност за паркиране, като на разположение са 33 паркоместа и гаражи, част от тях придружени и от складове. Предвидена е богато озеленена площадка за релакс и детски игри.

Сред предимствата за обитателите са още шумо- и термоизолация, енергоефективен асансьор и LED осветление, както и охрана.

Инвеститорът

ARCO REAL ESTATE инвестира в развитието на атрактивни проекти в перспективни райони на големите градове у нас.

Компанията акцентира върху проекти със средно и високо застрояване, позволяващо обособяването на средни по големина жилищни сгради. Такъв тип имот не само предоставят  комфорт и спокойствие на живущите в тях, но и управлението им е лесно впоследствие.

Част от проектите в портфолиото на инвеститора са SONA home, Boyana Luxury Residence, Point Avenue, Iztok Parkside, Manastirski L!VD Apartments и BLVD residence.