Градът на златото е известен със своя блясък - и с причина: Дубай е пълен с петзвездни хотели, излъчващи богатство. С над 150 луксозни курорта, пътешествениците, готови да пръскат парите, са разглезени от възможностите за избор.

Но ако искате crème de la crème (най-доброто от най-доброто, в превод от френски), някои от луксозните хотели в града предлагат екстравагантни апартаменти, мезонети и ексклузивни вили, които са сред най-скъпите в света и могат да струват до $100 000 на вечер.

От $3 800 на вечер: вилата Royal Malakiya в Jumeirah Dar Al Masyaf

Вила Royal Malakiya е най-доброто за живот и на закрито, и на открито. На приземния етаж обширни жилищни пространства, вдъхновени от арабския стил, включително трапезария и множество зони за отдих, се отварят към спокоен вътрешен двор със самостоятелен малък басейн.

На горния етаж и двете спални имат големи тераси с изглед към градините и водните пътища на курорта, а на покрива има място за вечеря, почивка и слънчеви бани.

За да се възползват максимално от настаняването си, гостите имат достъп до частните услуги на иконом, специален док за лодки и частния плаж на курорта.

От $8 860 на вечер: The Grand Atlantis Suite в Atlantis, The Palm

Подводният апартамент в Atlantis, The Palm, вероятно е най-известната му стая, но можете да пренесете престоя си на следващото ниво с Grand Atlantis Suite - най-големия в хотела с площ от 429 квадратни метра.

Частният вход на апартамента е ограден от два гигантски фонтана, а терасата му обгръща трите страни на сградата, за да осигури гледка както към The Palm, така и към Арабския залив.

Гостите могат да се насладят на услугите на иконом и тоалетни принадлежности от 22-каратово злато, както и да се потопят във външната хидромасажна вана или джакузи.

Цената на стаята включва трансфери до летището, ежедневен достъп до водния парк Aquaventure и аквариума The Lost Chambers, ексклузивния клуб Imperial и до плажа.

От $13 600 на вечер: The Marina Royal Suite в The Lana

Този апартамент с две спални предлага една от най-желаните гледки в Дубай: към Бурж Халифа. Основната баня, със самостоятелна вана до прозореца, гледа към емблематичния силует на центъра.

Със самостоятелна тераса, простираща се почти по цялата дължина на апартамента, и множество стаи за забавление - включително салон, трапезария и самостоятелна кухня, това е идеалното място за парти.

Хотелът е дом на един от специализираните барове за шампанско в града и първия спа център Dior в ОАЕ, така че всички скъпи вкусове ще бъдат задоволени.

От $20 420 на вечер: Кралският пентхаус в Mandarin Oriental Jumeira

Наскоро реновираният кралски пентхаус с площ от 850 квадратни метра излъчва лукс от момента, в който влезете в частния асансьор.

Прозорците от пода до тавана предлагат морски пейзажи от всеки ъгъл на спалнята и жилищното пространство, докато частната тераса на покрива разполага със собствен седемметров басейн с панорамна гледка към Арабския залив.

Външно огнище, трапезария за 16 души с кухня и частна фитнес зала са част от изключителното изживяване тук.

От $21 800 на вечер: Кралският апартамент във Four Seasons Dubai

Кралският апартамент с площ от 600 квадратни метра предлага великолепен живот за двойки, свикнали с по-фините неща.

Този мезонет с една спалня разполага с изцяло мраморна баня с голяма кръгла каменна вана, огромна всекидневна с колони, зареден бар и роял, самостоятелна фитнес зала с маси за масаж, кабинет с дървена ламперия и ТВ зала.

Достъпен чрез частен асансьор, огромният апартамент предлага и обширна тераса с изглед към басейна на комплекса и Арабския залив.

От $32 700 на вечер: Президентският апартамент в Jumeirah Burj Al Arab

В този така наречен „седемзвезден хотел“ думата лукс не изглежда достатъчна. За стените и подовете са използвани 24 000 квадратни метра мрамор – от същия вид, използван за изработването на Давид на Микеланджело.

Хотелът е дом на най-големия в света кристален таван Сваровски с 21 000 кристала на стойност 354 000 долара. Стандартно всички гости на Jumeirah Burj Al Arab могат да поискат летищни трансфери с Rolls-Royce на хотела, а във всяка стая има безплатни комплименти от Hermès.

Президентският апартамент с две спални е позлатен, облечен в кадифе, дворцов мезонет, обхващащ 667 квадратни метра. Предлага иконом, частен персонализиран бар и избор от девет типа възглавници.

В допълнение, двете основни бани са оборудвани с джакузита в пълен размер, заобиколени от златни мраморни колони в римски стил.

От $100 000 на вечер: The Royal Mansion в Atlantis, The Royal

Най-скъпата стая в Дубай и една от най-скъпите в света - The Royal Mansion, е най-доброто от най-доброто. Обширният мезонет с площ от 1100 квадратни метра е бил домакин на звезди от ранга на Бионсе и Джей Зи.

Разположен на 18-ия и 19-ия етаж, апартаментът има огромни прозорци, разкриващи 360-градусова гледка към изкуствения остров и залива. Със самостоятелен вход, асансьор и специален иконом, той е проектиран за максимално уединение.

Гостите могат да организират вечери в 12-местната трапезария, а готвачи от 17-те ресторанта на курорта - включително знаменитости, са на разположение да в частната кухня на главния готвач на апартамента.

Има маса за пинг-понг, произведена от Louis Vuitton, и лимитирано издание настолни игри на марката за луксозни кристални изделия Baccarat. Всеки престой е персонализиран, така че началната цена е ориентировъчна, но приблизително е $100 000 на вечер.