Пътуващите в Европа вече могат да се възползват от неограничен брой полети срещу 499 евро годишно благодарение на нова абонаментна услуга на нискотарифния превозвач Wizz Air.

Годишният пропуск “летете колкото можете”, който позволява на пътниците да резервират еднопосочни и двупосочни полети през цялата година, ще се предлага на тази цена до 16 август, преди тя да нарасне до 599 евро.

Допълнителни подробности, публикувани на уебсайта на авиокомпанията, показват, че пътниците могат да резервират полети “без ограничения” до всяка от обслужваните международни дестинации, в това число Атина, Мадрид, Париж и Рейкявик, до три дни преди заминаването, като прозорецът за резервации отваря през септември.

Всяка резервация ще бъде таксувана допълнително с 9.99 евро, както и всеки багаж извън ръчния.

От авиокомпания информираха, че първоначално планират да пуснат 10 000 абонамента “летете колкото можете”, а в секцията Често задавани въпроси на сайта ѝ се посочва, че наличността на местата ще зависи от “някои външни и вътрешни фактори.”

Щатски превозвачи вече предлагат подобни пакети, като през миналата година Frontier Airlines обяви неограничен пропуск на име Go Wild! и цена от 599 долара за своите маршрути в Северна Америка.

Някои европейски авиокомпании предлагат пакети с полети срещу определена такса, но неограничените пакети си остават нова концепция на Стария континент.

Намаляващи печалби и влошаваща се удовлетвореност

Новото предложение на Wizz Air идва на фона на влошаващите се печалби и намаляващата удовлетвореност на клиентите от качеството на услугите на компанията.

По-рано през месеца унгарската авиокомпания обяви 44% спад на оперативната си печалба за първото тримесечие. Междувременно, оценка за удовлетвореността на клиентите от 44% я постави на дъното на изготвена през февруари от организацията Which? класация на превозвачите на кратки разстояние в Европа.

Авиокомпанията, която вече предлага полети до Малдивите, Кайро и Дубай, е казвала, че проучва възможностите за нови маршрути от Европа до Индия.