Милиардерът Ларс Виндхорст, който е най-големият инвеститор в германския Херта Берлин, обяви, че е готов да продаде пакета акции обратно на клуба, съобщава dSport.

Чрез компанията си Тенор Виндхорст влезе в управлението на столичния клуб през 2019 година и за този период инвестира 374 милиона евро в опит да превърне Херта в един от водещите клубове в Европа, но начинанието му се проваля катастрофално до момента, а тимът ежегодно се бори да не изпадне от Бундеслигата.

Почти от самото начало на престоя си в Херта Виндхорст влезе в противоречие с вече бившия клубен президент Вернер Гегенбауер, който подаде оставка през май. Според пресета в Германия Виндхорст е бил наел израелска фирма, която да дискредитира Гегенбауер.

Емблематичен германски тим няма да играе вечер, но не заради липса на лампи

Новият президент Кай Бернщайн вече изиска от Виндхорст официално изявление за случилото се с Гегенбауер, а адвокатска кантора работи по случая.

В сряда Виндхорст излезе с официално изявление, в което обвини Бернщайн, че "не е заинтересован от сериозно сътрудничество". Той обвини новия президент, че не се опитва да изясни какво точно е станало, а прибързва да прави заключения без да има доказателства. Той нарече медийните публикации по случая "глупости" и предложи на ръководството на клуба да откупи обратно 64,7-те процента от акциите, които той контролира, на цената, на която ги взел през 2019 година.

Почти сигурно е, че Херта няма средствата, за да направи подобен ход, така че ще трябва да се търси друг инвеститор, който да пожелае акциите, пише още dSport.

Според Шпигел по-късно днес ръководството на Херта ще гласува решение, с което да отнеме членската карта на Виндхорст. Това обаче няма да попречи на компанията Тенор да запази мажоритарния дял от акциите си.