Чангпенг Жао, главен изпълнителен директор и основател на най-голямата борса за търговия с криптовалути в света, наскоро публикува документ, в който описва стила си на ръководене на компанията.

Binance има хиляди служители, в това число инженери, специалисти по маркетинг, бизнес развитие и други позиции. Едно нещо, което служителите на компанията не чуват често от Жао, са комплиментите.

"Ако свършите нещо добре, може да чуете от другите ‚добра работа‘, ‚страхотна работа‘ и т.н. Вероятно не толкова от мен," пише Жао. От друга страна, главният изпълнителен директор казва, че често говори със служители, които правят грешки или вършат някаква задача некачествено.

"Ако превръщаме в голяма работа всяко 'малко' постижение, поставяме летвата ниско. Това не е нещо, което искаме да правим," пише Жао.

Той също така избягва да прави комплименти, защото това може да бъде прието за фаворизиране и казва, че това да поздравяваш някой за добре свършена работа не представлява добро управление на времето.

"Задоволството трябва да идва отвътре. Когато направя нещо добре, моите вътрешноприсъщи награди са достатъчни," пише шефът на Binance.

"Не казвам, че това е добър подход, а просто, че това е начинът, по който аз действам," допълва той.

Binance е обект както на признания, така и на чести противоречия, тъй като регулаторните органи се притесняват дали не може да бъде използвана за прехвърлянето на незаконни средства. В началото на месеца при хакерска атака от борсата бяха откраднати 100 млн. долара под формата на дигиталната валута Binance Coin.

Самият Жао е едно от най-известните имена в блокчейн индустрията. Неговото състояние се оценява на 28.5 млрд. долара, а той е 37-ият най-богат човек в света, според индекса на милиардерите на Bloomberg.