Лекли Алфорд е най-младата жена в света, посетила всички 197 държави, според Книгата на рекордите Гинес.

Тя постига това на 4 октомври 2019 г., когато стъпва на територията и на последната непосетена от нея държава – Мозамбик. Преди това посещава и Северна Корея. 

Днес, три години по-късно, Лесли продължава да пътува – от острови в Гърция до Венецуала, Чили, Египет и други.

Кои, според нея, са най-красивите държави в света и къде е стигнала най-трудно?

Днес тя е на 24-годишна възраст, а на 21-а поставя своя рекорд. Младата пътешественичка разказва, че е посетила първите си 70 държави, пътувайки с майка си по бизнес пътувания. В следващите години пестяла пари, завършила образованието си и решила да осъществи мечтата си.
 


„Родена съм в малко градче в Северна Калифорния, където почти никой не пътува. Затова моето пътешествие е все едно разходка до Марс“, казва тя.

13 интересни факта за Пуерто Рико - най-старата колония в света
След като посетила последната си държава, Лекли пише имейл до автор в сп. Forbes. От изданието дотолкова се впечатлили от приключението й, че решават да публикуват статия за нея още на следващия ден.

Статията била споделена хиляди пъти, а това й донесло над 250 000 последователи в Instagram само за 5 дни.

Алфорд казва, че е имала по-малко от 10 000 последователи във времето, когато са й оставали 10 държави за посещение. По това време дори нямала и YouTube канал.

16 гледки и факти от карибския рай Аруба

Най-трудно било посещението на Венецуела и Пакистан, тъй като чакала с месеци за виза.

„Обичам Египет заради историята. В Пакистан пък срещнах най-голяма любезност от местните хора. Най-уникалният остров в света е Исландия. Обожавам водопада Анхел във Венецуела“, казва още тя.

В момента Лекли Алфорд пише своята книга, в която ще разкаже на света за преживяванията си по време на пътешествията. Какво ли ще напише за България?