Почитателите на футбола, които ще присъстват на Световното първенство в Катар, ще плащат с близо 40% повече за билети за мачовете, в сравнение с тези, които са били на финалите в Русия през 2018 г.

Билетите за финала в Катар струват с 684 паунда (812 долара) повече средно, показва ново проучване.

Феновете са плащали средно по 214 паунда (253 долара) за мачовете в Русия, докато билетите за тези в Катар струват средно по 286 паунда (339 долара), според проучването на Keller Sports.

Цените на билетите за Катар са най-скъпите на световните първенства за последните 20 години, като тези за финала струват с 59% повече, в сравнение с преди четири години, според базираната в Мюнхен компания.

"Световното първенство в Катар вече е считано за най-скъпото в историята. Строителството на шест нови стадиона и пълното обновяване на два други са стрували около 3 млрд. долара," се посочва в проучването.

Много повече пари пък са похарчени за подобряването на инфраструктурата в столицата Доха, като транспортни маршрути и реконструкцията на международното летище.

Едва ли е изненадващо, че Световното първенство в Катар е Мондиалът с най-високите средни цени на билетите.

От ФИФА бяха обявили по-рано, че са продадени близо 3 милиона билета за осемте стадиона преди започващото в неделя Световно първенство, което за първи път се провежда в Близкия изток.

Билетите за Световното първенство в Германия през 2006 г. са били най-достъпни през последните 20 години, според проучването, като тогава средната цена е била 100 паунда (118 долара) за мачовете до финала, а пропускът за самия финал на Олимпийския стадион в Берлин е струвал средно 221 паунда (262 долара).