Баскетболистът Хърбърт Джоунс е милионер, но въпреки това се облича в анцунг и суетчърти на тима си, които му се предоставят безплатно, пише CNBC.

Днес звездите в Националната баскетболна асоциация (НБА) ползват услугите на стилисти, за да изглеждат добре пред камерите, които ги заснемат при пристигането в залите и след мачовете по време на интервютата.

Джоунс, който в момента е във втората година от договора си с Ню Орлиънс Пеликанс, предпочита да се облича „супер удобно“ в предоставените от тима му дрехи.

„Предпочитам да пестя пари. Ето така мисля“, казва 24-годишният баскетболист. „Не се интересувам от мнението на останалите хора, стига семейството ми да живее добре“, допълва той.

Джоунс казва, че ако носи спортните дрехи, предоставени му от Пеликанс до края на кариерата му, тогава децата и техните деца ще могат да ходят на училище заради това, което той е спечелил като играч.

Баскетболистът спечели 1.7 млн. долара през първата си година в Ню Орлиънс и нови 1.785 млн. долара през настоящия сезон.

Освен с облеклото си, той е известен и с колата, която кара от студентските си години.

„Ще продължа да я карам, докато не се счупи. Щом може да ме закара до фитнеса, значи е добра за мен", казва Джоунс за своя Dodge Charger от 2018 г.

За да се съсредоточи върху кариерата си, той ползва услугите на финансов консултант. „Целта е да спестиш повече, отколкото харчиш. Толкова е просто. Мисля дългосрочно“, казва той, като допълва, че винаги подсеща за това и съотборниците си.

Хърбърт Джоунс бележи по 10.6 точки средно в 17-те мача, в които е участвал този сезон. Тимът му има опция да го задържи за още един сезон срещу 1.8 млн. долара.