Новоназначените шефове често имат претенции за големи офиси, когато поемат управлението на дадена компания.

Не такъв обаче е случаят с Марк Кюбан, след като милиардерът купува Далас Маверикс за 285 млн. долара през януари 2000 г. Той така и не получава голям офис или бюро от масивен махагон.

Вместо това той се присъединява към екипа от деветима мениджъри по продажбите.

В интервю за GQ, Кюбан казва, че „не му пукало за скапания офис“, защото той искал да работи заедно с отдела по продажбите и да заслужи уважението им.

„Исках всички да знаят, че ако ги помоля да направят нещо, аз също бих го направил”, казва той.

Милиардерът се решава да купи Далас по време на първия им домакински мач през 1999 г. По това време той има сезонна карта за мачовете на тима, но не може да повярва, че залата не е разпродадена. Кюбан вярва, че може да продава повече билети и затова се решава да купи тима.

„Сложих бюрото си в средата и започнах да прозвънявам клиентите, имали карти в предходните сезони“, спомня си той. Трябваше да дам пример на останалите хора от екипа, допълва Кюбан.

Той дори измисля много добра закачка, за да може да привлече феновете на тима отново в залата. Тя гласи: „Знаете ли, че днес е по-евтино да дойдете на мач на Далас, отколкото да заведете семейството си в McDonald’s?”

Методите на работа с отдела по продажби на тима явно дават резултат. През 2014 г. стойността на Далас вече се е увеличила тройно – до 765 млн. долара.

Днес шампионите от 2011 г. се оценяват от сп. Forbes на 3.3 млрд. долара. Това е с 440 милиона долара повече от средната цена на отборите в НБА.