За поредна година Kaufland България беше отличен с Годишен знак за дарителство в резултат на положените усилия на компанията да насърчава и развива дарителството на работното място и превръщането на благотворителността в част от фирмената култура.

През 2022 г. служителите й се включиха в множество инициативи за доброволчество и дарителство на организации и хора в нужда.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана „Действията носят промяната".

Kaufland България

Сред акциите, в които се включват служителите, са Базарите на талантите за набиране на средства за избрани каузи. Те се провеждат за Коледа и Великден, а служителите имат възможност да стимулират своята творческа страна в името на избрана от служителите кауза.

Екипът на ритейлъра дарява и ваучери за храна, които служителите получават като социална придобивка, подкрепя и каузи с индивидуални онлайн дарения. През тази година такива бяха подкрепата за пострадалите от войната в Украйна, както и изпратената помощ за пострадалите от наводненията в Карловско села.

През 2022 година служителите на Kaufland са се включили като доброволци в множество акции, сред които залесяване, почистване на река Дунав, участие в Kaufland София Полумаратон, участие в благотворителния футболен турнир на Фондация "Димитър Бербатов"  и др.

Годишният знак е учреден от фондация BCause, Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), а през 2020 г. към организаторите се присъедини и Българска асоциация на КСО специалистите.

Над 1 млн. и 186 хиляди лева са дарени през 2022 г. само от служителите на номинираните за изминалата година 24 компании. Не само това, същите тези хора са положили повече от 41 хиляди човекочасове доброволчески труд през 2022 г.

Компаниите са подкрепили служителите си да даряват и доброволстват с отпуск за доброволчество, логистика, материали, координация и съфинансиране от над 800 хиляди лева.