Националната инициатива „Нестле за Живей Активно“ зае първа позиция в категорията „Инвеститор в обществото“ в юбилейното двадесето издание на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Позната на над 75% от българите, инициативата разчита на редица забавни и иновативни начини, като се стреми с всяко издание да надгражда своята активна програма, давайки на хората разнообразие от дейности, с които да включат позитивни и полезни практики в ежедневието си.

В резултат на усърдната работа на екипа, Нестле България успява вече 18 години да намира нови и интересни начини да доказва, че активният и балансиран начин живот може да е алтернатива за  всеки човек.

Нестле България

Трето място в категорията „Инвеститор в знанието“ е отредено на програмата, „Нестле за по-здрави деца“. Стартирала през 2012 г., образователната програма вече 11 години се грижи за повишаване на осведомеността относно балансираното хранене, активния начин на живот и правилната грижа за планетата при децата.

Това се случва, освен благодарение на усърдната работа, така и на непрекъснатите творчески усилие за създаване на разнообразно и иновативно съдържание, с което да се популяризира цялостния устойчив и пълноценен начин на живот от най-ранна детска възраст.

„За мен и за целия екип, който стои зад инициативата „Нестле за Живей Активно“ и програмата „Нестле за по-здрави деца“, е истинска чест да получим тези две отличия.

Чувството да видиш как всички усилия, положени през годините, имат смисъл и значение не само за Нестле семейството, но и извън него, е истински незаменимо.

Благодарим за признанието, а ние ще продължим усилената работа за създаването на един още по-активен и балансиран начин на живот за малки и големи“, посочва Нели Ангелова, мениджър Комуникации в Нестле Югоизточен пазар.

Наградата за първо място в „Инвеститор в обществото“ за „Нестле за Живей Активно“ беше връчена от президента на Република България Румен Радев и приета от Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България, и Нели Ангелова, мениджър Комуникации в Нестле Югоизточен пазар.