New York Times няма да плаща месечна такса, за да запази синята си отметка в Twitter, заяви говорител на изданието часове, след като то изгуби символа, удостоверяващ автентичността на профила му в социалната мрежа.

Според новата политика на Twitter, сините отметки на профилите вече се предлагат единствено чрез платен абонамент.

Компаниите ще трябва да плащат по 1 000 долара на месец, за да се сдобият със златни отметки, докато индивидуалните потребители могат да получат синя отметка срещу начална цена от 7 долара на месец в САЩ.

"Ние също така няма да възстановяваме средства на репортерите, които предпочетат да плащат за услугата Twitter Blue, с изключение на редки случаи, в които този статут е от съществено значение за репортерски цели," допълва говорителят.

Politico също няма да плаща за сините отметки на профилите на своите служители в Twitter, според вътрешно уведомление на компания, с което са се запознали от Reuters.

Преди време Twitter обяви, че от 1 април някои профили ще изгубят сините си отметки, тъй като социалната мрежа се ориентира към приключване на програмата с отметките, които удостоверяват автентичността на профилите.

От Axios информираха наскоро, че Белият дом също няма да плаща за официалния статут на служителите си в Twitter.