Украински активисти твърдят, че са хакнали акаунта за онлайн пазаруване на руски военен доброволец, който е купувал дронове за силите на Москва и са пръснали парите за секс играчки, пише darik.bg.

Групата Kiber Sprotyv (Кибер съпротива) заяви, че е атакувала акаунта в AliExpress на Михаил Лучин - приятел на проруския военен блогър Владлен Татарски (известен още като Максим Фомин), който беше убит при експлозия в кафене в Санкт Петербург в неделя. Лучин е събирал пари за закупуване на дронове, които руските войски да използват в Украйна.

„Той е военнопрестъпник, доброволец, блогър и сега собственик на вибратори“, казаха хакерите в изявление, цитирано от Politico. Те публикуваха екранни снимки, на които използват акаунта на Лучин в AliExpress - онлайн магазин, управляван от Китай. Украинците твърдят, че са закупили секс играчки на стойност 25 000 долара през сметката на Лучин.

Те добавят, че Лучин сега е собственик на „уникална“ колекция от „мъжки фалоси“ на стойност 25 000 долара, пари, които „планираше да похарчи за дронове за руската армия“.

Освободиха Тръмп под гаранция след предявеното обвинение

„Сега вместо дронове, той ще трябва да изпрати камиони, пълни с вибратори, страпони и други много ценни неща за руския народ“, казват хакерите.

Лучин потвърди, че имейлът му и акаунтът му в AliExpress са били хакнати от украинците, но твърди, че е успял да си върне по-голямата част от похарчените пари - с изключение на секс играчките на стойност 17 000 рубли (195 евро), които вече са били доставени. Руснакът също каза, че е „тъжно“, че няма „достатъчно ракети „Калибър“, за да ударят хакерите.

В отговор Кибер Спротив заяви, че Лучин лъже за връщането на парите. По-късно Лучин написа втора публикация в Telegram, в която обяснява, че ще отвори секс шоп в Русия и ще купи дори повече дронове от първоначално планираното.