21.6% ръст на оборота отчита BILLA България през първото тримесечие на 2023 г., в сравнение със същия период на миналата година. Компанията регистрира и 12.7% повече клиенти, отчете изпълнителният й директор Вигинтас Шапокас.

При оборота на база един и същ брой филиали отчетеният ръст е 17.9%. Ритейлърът в момента разполага с най-голям брой търговски обекти у нас - 149.

Експанзия и реновации

През тази година BILLA България ще инвестира в експанзия и реновация 53 млн. лв., разкривайки 250 нови работни места.

Ще бъдат реновирани 14 търговски обекта, като веригата ще открие и 12 нови магазина, навлизайки за първи път на пазара в Созопол, Троян и Чирпан.

Устойчиво развитие

Компанията работи в синхрон с целите на REWE Group за намаляване на парниковите емисии с 30% до 2030 г. и постигане на климатична неутралност до 2040 г.

В изпълнение на тези цели, в търговските обекти поетапно се интегрират фотоволтаични системи и ново поколение CO2 хладилни системи. През 2022 г. магазините с работещи фотоволтаични системи са 29, като се планира да бъдат увеличени с още 20 през настоящата година. 

Щадящи за околната среда хладилни инсталации ще бъдат интегрирани в 22 обекта на веригата до края на годината.

BILLA България и Glovo

Преди десет дни стартира и сътрудничеството на BILLA България с Glovo, където вече се предлагат над 4000 артикула на веригата.

В кампанията участват осем магазина в София, които покриват всички райони на столицата. В момента се осъществяват по над 150 поръчки на ден, като очакванията са те да скочат до 2 000 хиляди на дневна база.

Проектът обаче все още е в много ранен етап и дори няма стартирала маркетингова комуникация, посочи Вигинтас Шапокас. В следващите 12 месеца веригата ще предложи онлайн доставки и в останалите големи градове на страната.