Двадесет и третото издание на най-големия и престижен форум на комуникационната индустрия в България – ФАРА‘23, организиран от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), ще се проведе от 8 до 10 юни в Международния конгресен център Бургас.

Конкурсната програма

В конкурсната програма на фестивала участват комуникационни компании с рекламни форми и кампании, създадени в България и реализирани в страната или чужбина, които са публикувани/излъчени/организирани в периода 01.01.2022 – 20.04.2023 г.

Големите победители ще бъдат обявени по време церемонията за награждаване на ФАРА’23 на 10 юни в Бургас.

Тази година събитието отново ще представи творческия и медийния конкурси. Всеки от тях се провежда в съответствие със своя специфичен регламент, категории и критерии.

Журито на творческия фестивал ще бъде съставено от творчески директори и специалисти с доказан опит и постижения в своята професия в България и чужбина.

Медийният фестивал ще се довери на преценката на висококвалифицирано жури, доминирано от представители на специализираните медийни агенции.

Art Directors Club of Europe

Партньорството с Art Directors Club of Europe изведе ФАРА на съвършено ново ниво, посочват организаторите.

Конкурсната програма на фестивала придоби и международно измерение, защото всички наградени проекти имат възможност да се състезават в ADCE Awards. Така най-високо отличените български проекти се конкурират с най-добрите кампании от цяла Европа.

С поглед към бъдещето

В своята програма ФАРА винаги е поставяла особен акцент върху образователната част на фестивала. И тази година богатият лекционен панел ще предостави професионални знания и практически опит в различните изкуства, които рекламата съчетава.

В духа на всеки голям бранд, който се развива и променя, ФАРА също ще потърси своя нов облик. В рамките на ФАРА‘23 ще бъдат представени проекти за нова визуална идентичност на фестивала.

Лекционна програма

ФАРА’23 няма да изневери на традициите си и ще предложи вдъхновяваща лекционна програма заедно с бляскави и вълнуващи партита на самия бряг на морето.

Гост-лектори на ФАРА 2023 ще бъдат доказани практикуващи експерти от целия световен рекламен и комуникационен сектор. Известни са вече някои от професионалистите, които ще споделят своя опит с публиката на фестивала:  

Сузана Албакърки – изпълнителен творчески директор на Uzina – независима агенция, базирана в Лисабон, и заместник-председател на Art Directors Club of Europe. Сузана е ангажирана в сферата на рекламата от 30 години, като е била в журито на най-престижните фестивали на творческата и комуникационната индустрия;

Ханс Бьокер – творчески бранд стратег, който работи в непрестанно променящия се свят на рекламата вече над 20 години. Фокусирайки се повече над бранд изживяването и бранд стратегията, той се присъединява към един от най-добрите брандове в света – Red Bull, където има основен принос за изграждането на луксозната модна марка AlphaTauri;

Мари Рейг Флоренса – хуманист, коуч и експерт по креативно лидерство, също ще се присъедини към събитието. Нейната мисия е да помага на креативни лидери и организации да разгърнат пълния си потенциал и да окажат положително въздействие върху обществото.