Наемането на частен остров може да направи почивката ви неповторима. Днес можем да си подсигурим това изживяване чрез услугите на туристическа агенция или Airbnb.

В случай че търсите по-бюджетни предложения, списание Forbes препоръчва единствения частен остров във Филипините, който може да се наеме за 300 долара на вечер с включено изхранване.

За любителите на луксозни почивки изданието представя други осем острова, чийто наем варира от 4 до 250 хил. долара на нощ.

Gladden Private Island, Белиз

Островът предлага идеални условия за почивна на едно или две семейства. Нощувката струва 3 950 долара на вечер за двойка или 4 950 долара, ако компанията е по-голяма. 
 

Gladden Private Island се намира в сърцето на Белизийския бариерен риф.

L’Hacienda in the Exumas, Бахами

Островът може да бъде ваш срещу 28 000 долара на вечер при осем гости. Допълнителни 1 200 долара се дължат за всички туристи на възраст от 9 до 16 години.

Максималният капацитет на острова е 16 души, които могат да се насладят на шест частни плажа, инфинити басейн, гмуркане, собствено пристанище и прекрасна храна.

Over Yonder Cay, Бахами

Може да настаните на него в компанията на още 29 души, но ще трябва да платите 51 000 долара на вечер. 

 
Островът предлага четири луксозни вили, басейни, частни плажове, джакузи, невероятна храна и спиращи дъха гледки.

Остров Некер, Британски Вирджински острови

Кой казва, че не можете да почивате като милиардер? Остров Некер е собственост на сър Ричард Брансън, който по последни данни разполага със състояние от 3 млрд. долара.

 
На него могат да отседнат до 40 души срещу 134 500 долара на вечер.

COMO Laucala Island, Фиджи

Той е един от най-големите частни острови в света. Предлага 25 вили, в които могат да се настанят до 70 души. 

Цената за този рай е 231 000 долара за нощувка.

Aerial Island, Британски Вирджински острови

Островът доставя единствено лукс на своите посетители. Срещу 250 хил. долара на вечер те могат да се хранят здравословно, да се забавляват и да се откъснат от проблемите си чрез заобикалящата ги природа. По едно и също време на него могат да отседнат до 34 души.

Royal Island, Бахами

Общо 18 души могат да се насладят на Кралския остров срещу 18 500 долара на вечер. Той предлага бунгала, разположени директно на плажа, басейн и шеф-готвач, който ще изпълни всяко ваше желание.

Tagomago, Испания  

Той е част от Балеарските острови и може да ви приюти срещу 21 352 долара на вечер, ако сте в компанията на максимум 10 души. Единствената вила тук е високотехнологична и предлага 5 луксозни двойни стаи, спа, басейн, парна баня и др.