Ниските лихви остават в историята. Кои ще са двигателите на жилищния пазар в следващите няколко години? Кое ще е най-предпочитаното място за живеене от българите след 20 години?

Каква е ролята на изкуствения интелект и високите технологии на имотния пазар? Имат ли почва умните домове у нас?

Отговорите на тези и други въпроси ще получим от изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова по време на форума Darik Business Radar: Бизнесът на следващото десетилетие.

Коя е Полина Стойкова?

С 20 години опит, тя е един от най-уважаваните експерти в областта на недвижимите имоти в България. Полина притежава магистърски степени по "Стратегическо управление" и по "Икономика и право" от Стопански факултет на СУ ”Св. Климент Охридски”.

От 2012 г. е професионален член на Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) със специализация в имотните изследвания. Преминала редица курсове на обучение към The University of Tennessee, USA в областта на международния бизнес и мениджмънт и междукултурното лидерство.

Автор е на първите научни публикации за имотния пазар в България и е създател на пазарните индекси PSPI. Това са първите индекси, обхващащи жилищния пазар в цялата страна. 

Ето какво каза за Darik Business Review експертът в аванс, преди представянето на форума Darik Business Radar: Бизнесът на следващото десетилетие.

Вече 20 години Bulgarian Properties е водеща агенция на пазара на недвижими имоти у нас. Какво ви отличава от останалите?

За изминалите 20 години успяхме да превърнем BULGARIAN PROPERTIES в емблематична компания, пример за развитие на български бизнес с недвижими имоти. С офиси в цялата страна, ние обхващаме всички сегменти на имотния пазар и обслужваме както български, така и международни клиенти.

Предлагаме комплексен портфейл от услуги, включващ продажба, наем, маркетинг, анализи и юридическо консултиране, като сме изградили репутация на надежден и коректен партньор.

Сред отличителните черти на компанията са нейният хъс за иновации, широкият спектър от предлагани имоти, мащабната реклама, която е без аналог в бранша, както и обективната пазарна информация и анализи, които предоставяме.

Сериозно преимущество още от старта на дейността ни е перфектното презентиране на имотите както на фирмения ни уебсайт, който е водещ сайт за имоти в България, така и във всички портали и социални мрежи. 

Кои са най-отличителните промени на пазара за този 20-годишен период?

За две десетилетия BULGARIAN PROPERTIES печели клиенти и партньори с висок професионализъм, коректност, почтеност и приятелско отношение, които са в основата на развитието на устойчив и успешен бизнес модел.

Така компанията успява да устои на постоянните промени в пазарните условия. А те не са никак малко и са свързани с промени в търсенето - приливи и отливи на основни чуждестранни пазари, които водят и до нужда от адаптация на знанията на чужди езици; бързо технологично развитие, развитие на онлайн рекламата и навлизане на нови платформи и рекламни формати, а в последната година и широко навлизане на изкуствения интелект.

BULGARIAN PROEPERTIES е ключов играч в развитието на новото жилищно строителство. От самото начало на своята дейност, компанията се утвърждава като предпочитан партньор на инвеститори и строителни предприемачи, който има значителен принос за реализацията на стотици обекти ново строителство на вътрешен и международен пазар.

Заедно с това, развихме необходимите услуги за инвеститори, успяхме да наложим модел на работа без комисионно възнаграждение от купувачите и да проправим път за сътрудничество между инвеститори и агенции за недвижими имоти.

Darik Business Radar: Бизнесът през следващото десетилетие ще се състои на 19 октомври от 13.30 ч. в Hyatt Regency Sofia, а входът е свободен. Програма на събитието ще намерите тук.

Форумът се осъществява с подкрепата на ОББ Асет мениджмънт, Българска фондова борса, BULGARIAN PROPERTIES и Соф Кънект. Медийни партньори на събитието са darik.bg и dir.bg.