Laureles - колежански квартал, разположен в центъра на колумбийския град Меделин, е обявен за „най-готиния в света“ от читателите на Time Out.

В рамките на годишното проучване на онлайн гида 12 000 „градски жители“ са посочили любимите си квартали по целия свят.

И от 40-те градски района в списъка, Laureles излиза на първо място.

„Спокойната, но все още типично колумбийска част от този оживен град е популярна с нощния си живот. Тя обаче е и място, на което можете да откриете страхотни паркове, кафенета и студиа за йога“, според Time Out.

Що се отнася до топ 10 на най-добрите квартали в световен мащаб, цели пет могат да бъдат намерени в Европа, включително вторият Smithfield, разположен в ирландския Дъблин, и третият Carabanchel в Мадрид, Испания.

„Историческите кръчми се изправят редом с модерни нови бизнеси, а в края на август всяка година се организира двудневен празник на всичко местно и ирландско“, пише Time Out за Smithfield.

Що се отнася до Carabanchel, той попада в челната тройка благодарение на своите „елегантни нови съвременни артистични колективи, които се срещат с традиционни тапас ресторанти“, както и на факта, че е „дом на творци и местни жители, които го обитават от десетилетия“.

Топ 10 завършват Havnen в Копенхаген, Дания; Sheung Wan в Хонконг; Brunswick East в Мелбърн, Австралия; Mid-City в Ню Орлиънс, САЩ; Isola в Милано, Италия; West в Амстердам, Нидерландия; и Tomigaya в Токио, Япония.

„Това, което отличава тазгодишните най-готини квартали на Time Out, е, че въпреки че повечето от тях претърпяват трансформация през последните години, остават твърдо местни по душа“, казва Грейс Биърд, редактор по пътуванията в Time Out, за Travel + Leisure.

„Вълнуващите нови проекти в областта на културата и кулинарията привличат нови тълпи, но местният бизнес в квартала – от кръчми до семейни зарзаватчии, го поддържат истински.“

Всички 40 квартала, намерили място в класацията на Time Out, можете да откриете тук.