В повечето самолети има ясно видими бутони, чрез които пътниците могат да повдигнат и свалят подлакътниците на средните седалки. Много от тях обаче неправилно приемат, че подлакътникът на седалката до пътеката е неподвижен.

Стюардеса на Virgin Australia коригира това предположение в популярно видео, споделено в официалния акаунт на авиокомпанията в TikTok, в което разкрива, че има „таен бутон“ под подлакътника на седалката до пътеката, чрез който той се повдига за по-голям комфорт.

Във видеото, което е гледано повече от 118 000 пъти, членът на кабинния екипаж натиска „специален бутон“ близо до пантата на подлакътника и бързо го избутва до изправено положение.

@virginaustralia Like a pro???? #lifehack #airline #airport #fyp ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Трикът, на пръв поглед малко известен на много от потребителите на социалната мрежа, събира много харесвания - повече от 3000, както и изобилие от коментари.

Докато феновете му твърдят, че използването на бутона означава, че ще имате повече пространство и по-добър достъп до отделенията за багаж над седалките, важно е да се вземат предвид правилата за безопасност, когато използвате трика.

Себастиен Бувиер, инструктор по безопасност и аварийни ситуации в голяма авиокомпания, обяснява, че подлакътниците трябва да бъдат свалени по време на излитане и кацане, за да се предотврати нараняване на пътниците, съобщава News.com.au.

Поставени в това положение, те не запречват пътя между седалките и аварийния изход, уточнява Daily Mail.

При спешни случаи изправен или частично прибран подлакътник може да представлява голям риск, като подвижните подлакътници в самолетите се поставят главно за подпомагане на хора с двигателни увреждания.