Едно от най-натоварените летища в света затвори временно, след като в Обединените арабски емирства паднаха рекордни дъждове.

Те доведоха до отмяна на полети и забавяния на международното летище в Дубай, като пътници трябваше да чакат с часове в терминала и на пистата, която беше наводнена.

От летището обявиха, че блокирани пътища и наводнения са попречили на много пътници да достигнат до аеропорта, за да хванат полетите си.

Авиокомпания Emirates спря временно регистрацията за полети за всички пътници, излитащи от Дубай, поради “оперативни предизвикателства”, причинени от лошото време.

Нискотарифната Fly Dubai спря всички полети от Дубай до 10 часа местно време на 17 април, изтъквайки като причина лошото време.

От Националния метеорологичен център потвърдиха, че в източното емирство Ал Айн са паднали най-големите количества валежи в страната, които са достигнали 254.8 мм за по-малко от 24 часа. В ОАЕ бяха отчетени над 100 мм валежи, което е 75-годишен рекорд.

Основният път, свързващ Дубай със столицата Абу Даби, беше блокиран поради наводнение. Метрото в Дубай и молове бяха наводнени, а водата носеше коли по много пътища в страната.

Бурите засегнаха и други части от Близкия изток, като в 18 има най-малко 18 жертви на наводненията.