Шефът на Jefferies Ричард Хендлър не е типичният главен изпълнителен директор на инвестиционна банка. Само преди дни 62-годишният банкер продаде акции за милиони долари, за да направи подарък на себе си и семейството си.

Хендлър, който често е наричан „Богатия“, се раздели с акции за 65 млн. долара, представляващи 7% от всички притежавани от него книга на инвестиционната банка. Той се присъединява към компанията преди 34 г., като първоначално работи като трейдър.

Това са първите книжа, които продава за този период от време.

С парите той купува луксозна яхта за себе си и близките си. Той описва хода като:

„Продажбата е подарък за семейството ми. Не планирам да продавам повече книжа и съм оптимистично настроен за Jefferies“.

След нея банкерът притежава 19.25 млн. акции, като получава около 70% от заплатата си в акции.

Според Financial Times, банкерът си е купил 50-метрова луксозна яхта, която до момента е била собственост на Тилман Фертира. Милиардерът е дългогодишен клиент на Jefferies и през миналата година купи тима от НБА Хюстън Рокетс. 

Преди пандемията Хендлър беше познат и като „новия крал на Уолстрийт“, най-вече заради годишната си заплата от над 40 млн. долара. През 2021 г. Bloomberg изчисли, че състоянието му се оценява на 1 млрд. долара.