Ултрабогатите могат да си позволят почти всичко, но това не гарантира достъп - особено до спортни събития, билетите за които са разпродадени или до лимитирани луксозни артикули.

За да спечелят благоволението на тази елитна клиентела, много банки и компании за управление на активи полагат сериозни усилия, за да сбъдват тези мечти.

Много клиенти са готови да не жалят пари за така желаните билети за концерт на Тейлър Суифт, но не могат да ги намерят и се е случвало да молят своите финансови консултанти да ги осигурят.

Те също така търсят да наемат частни самолети и хора, които да пазаруват вместо тях. Консултантите постигат това, като имат да дължат услуги, но много финансови институции наемат търговци, които осигуряват тези бонуси денонощно.

Консултантските услуги, свързани с начина на живот, не пренасочват непременно клиенти от една компания към друга.

Банките обаче може да печелят лоялност, като помагат на клиентите си да видят как любимият им отбор печели Супербоул или пък намират подходящия медицински специалист след лоша диагноза, казва Валери Уонг Фонтейн, която оглавява отдела за ресурси на подразделението за обслужване на заможни клиенти на Morgan Stanley.

"Действаме съвсем целенасочено по отношение на предоставянето на допълнителни ресурси на нашите ултрабогати клиенти, така че да мислят за Morgan Stanley и отвъд инвестициите," казва Фонтейн.

Повечето компании аутсорсват тези луксозни услуги, макар и клиентите да не го знаят.

Клиенти на Morgan Stanley с активи за най-малко 10 млн. долара, например, имат достъп до над 60 специализирани доставчици, които могат да помогнат с всичко - от съвети за прием в университет до медицинска евакуация.

Платформата е безплатна за клиентите, а тези доставчици често предоставят преференциални цени за своите услуги.

Rockefeller Capital Management също разчита на трети страни за тези услуги. Клиентите мислят на първо място за поверителността и киберсигурността, според Грейс Юн, която отговаря за стратегическите партньорства в компанията за управление на активи.

От Rockefeller са насочвали клиенти, които са били жертва на кражба на самоличност към охранителни компании, които посещават множеството им имоти, за да проверяват за пропуски, проверяват онлайн пароли и комбинации и отстраняват старо оборудване, което може да е компроетирано.

Много финансови институции предпочитат услугите да бъдат ребрандирани с марката на банката, казва Габи Стенли от Ten Lifestyle Group. Сред клиентите на базираната във Великобритания компания за консиерж услуги са Coutts, HSBC и Merrill Lynch.

"След като сме осигурили билети за децата на някого за концерт на Тейлър Суифт, името Ten Group не фигурира никъде, а услугата се предоставя от банката," казва Стенли, която е директор бизнес развитие в компанията. "Това е наистина важно, за да се създава лоялност към марката."

Тези доставчици успяват да набавят всичко - от процесии със слонове до пазаруване за празниците.

Ten разполага с 23 офиса по света, за да обслужва супер богатите. За клиент от САЩ, който бил на посещение във Великобритания със семейството си, от Ten уреждат Великденски заек, който да достави великденски яйца на неговите деца в хотелската им стая.

За друг клиент компанията организира парти за 50-годишнина, като транспортира гости и организира урок по приготвяне на пица, вечеря в ресторант със звезда от Michelin и брънч за махмурлии на следващия ден.

При много от молбите не става въпрос на пари, а за връзки. Ten успява да уреди затварянето на основна търговска улица в Лондон, за да може клиент да стигне на слон до своето сватбено тържество, което е индийски обичай, казва Стенли.

Компанията получава ексклузивни билети за събития, които са разпродадени, посредством програма за предварително разпределяне на билети на определени места.

Клиентите могат да пестят от работата си с Ten, като получават билети на номиналната им стойност или по цени за членове, но истинската полза е спестяването на време, казва тя.

Ten може да се погрижи за отнемащи време задачи, като намирането на лимитирана серия уиски, което се произвежда само 10 пъти в годината, например.

"Основното е дали можем да добавим стойност и да направим изживяването супер специално за тях," казва тя.

Що се отнася до съветника в сферата на частното банкиране Пол Йейтс, неговите заможни клиенти нямат нужда той им предоставя туристически услуги, които те могат да получат посредством програмата на Bank of America за притежатели на кредитни карти.

Той живее във Форт Лодърдейл - яхтената столица на света, и се гордее с това, че може да решава проблемите на притежателите на яхти.

Когато един от неговите клиенти, собственик на спортен отбор, искал да акостира с яхтата си в препълненото яхтено пристанище по време на Супербоул в Маями, Йейтс успява да убеди друг собственик на яхта да си тръгне, за да освободи място.

Той също така помага с наемането на яхти и свърза новите собственици на яхти с друг клиент, който произвежда водни пързалки и подводни джетове.

Консултантите в сферата на частното банкиране си помагат взаимно, според Йейтс, който е уреждал билети за баскетболни мачове на Маями Хийт за клиенти на консултанти от други щати, когато посещава Флорида.

"Това не е нищо по-различно от каквото и да било друго, което представлява услуга," казва Йейтс, който започва кариерата си като касиер в Bank of America. "Просто трябва да го правите с бели ръкавици."