Един от най-скъпите футболни отбори в света е на път да смени собственика си. Английският колос Манчестър Юнайтед си търси купувач.

Семейство Глейзър, които притежават „червените дяволи“, са поставили цена на тима от 3.75 млрд. паунда, или 4.35 млрд. евро.

Интерес за момента има от суверенния фонд на Дубай. Друго емирство от ОАЕ притежава Манчестър Сити, а Нюкасъл беше купен от консорциум от Саудитска Арабия.

Най-богатият човек във Великобритания и заклет фен на тима - сър Джим Ратклиф, наскоро влезе в заглавията, като обяви интерес към закупуването на любимия си отбор.

Недоволството на феновете на Юнайтед срещу американските му собственици явно вече е взело връх. Това се случва близо 10 години след последната шампионатна титла на тима.  

Ръководеният от сър Алекс Фъргюсън отбор печели титлата през сезон 2012-2013 г.

Въпреки липсата на успехи, както и недобрата трансферна политика в последните години, Манчестър Юнайтед е един от най-скъпите отбори в света.

Според сп. Forbes „червените дяволи“ се нареждат на трето място с оценка от 4.6 млрд. евро. Пред тях са само Реал Мадрид и Барселона, чиято цена в момента е 5.1 млрд. евро.

Акциите на тима се търгуваха за последно в петък на цена от 13.47 долара за брой.