Самостоятелните пътувания са свързани с много въпроси:

? Безопасно ли е да пристигнете през нощта? 

Какво е нивото на престъпност?

? Достъпни ли са цените за единична стая?

? Струва ли си пътуването?

Истината е, че всяка дестинация е различна, както и всяко преживяване. Пътуването само с раница на гърба през Нова Зеландия е различно от пътуването из Колумбия с автобус.

Въпреки това има няколко дестинации, които са заслужили репутацията си на едновременно безопасни и достъпни за соло пътуващите. Тайпе в Тайван наскоро беше обявен за най-добрия град за самостоятелно пътуване от Ubuy -  базиран в САЩ търговец на дребно.

За да състави класацията, компанията оценява над 300 града по няколко ключови показателя, включително безопасност, разходи за храна и туристически дейности, предложени в Tripadvisor.

Тайпе се откроява с високия си резултат за безопасност (84.5 от 100 точки) и бюджетни възможности за хранене. Според Ubuy, едно хранене в евтин ресторант в града струва средно $6.17, а бутилка вода - средно $0.71.

Самостоятелните пътуващи, които търсят единична хотелска стая с изглед, могат да очакват да платят средно 86 долара, което е евтино, в сравнение със средната цена от 221 долара, която соло пътуващите в Абу Даби биха платили за подобен тип настаняване.

Тайпе се класира високо и по отношение на проходимостта, като отбелязва резултат от 86 от 100 точки. Общият резултат на града е 95.7.

След Тайпе се нарежда съседният Хонконг, който получава оценка от 100 за проходимостта си, но е по-скъп. Хранене в евтин ресторант струва около 8.83 долара, докато хотелска стая с изглед идва на средна цена от около 142 долара на вечер.

Абу Даби в Обединените арабски емирства и Доха в Катар са класирани съответно на 3 и 4 място. След четирите азиатски дестинации, доминиращи в класацията, се нарежда германският Мюнхен.

Екипът на Ubuy отбелязва, че соло пътуващите, които търсят ваканция на достъпна цена, трябва да посетят Мускат в Оман, който „предлага най-достъпните опции както за храна, така и за хотелски престой, което го прави идеален за икономични солови бягства“.

В Маскат едно хранене в скъп ресторант струва средно $5.20, а хотел с гледка средно $51 на вечер.

Топ 8 на най-сигурните и най-достъпни дестинации за соло пътуващи:

1. Тайпе, Тайван

Общ резултат: 95.7

2. Хонконг

Общ резултат: 92

3. Абу Даби, ОАЕ

Общ резултат: 90.8

4. Доха, Катар

Общ резултат: 89.5

5. Мюнхен, Германия

Общ резултат: 88.1

6. Люксембург, Люксембург

Съставен резултат: 87.0

7. Хелзинки, Финландия

Общ резултат: 82.7

8. Маскат, Оман

Общ резултат: 79.8