Българският ресторант Happy, който се намира на площад Пикадили съркъс в Лондон, е обявен за най-добрия в английската столица.

Заведението, което предлага разнообразно международно меню - от бургери и паста до риба и пържени картофи, получи наградата на четвъртото годишно издание на наградите Вrіtіѕh Rеѕtаurаnt Аwаrdѕ 2022.

Ресторантът триумфира в категорията „Най-добър ресторант в Лондон“, надвивайки конкуренцията на утвърдени заведения, като Fallow, Le Gavroche, BiBi и Roti King. От Happy също така грабнаха наградата за „Най-добро обслужване“.

“Всички ние сме изключително развълнувани, че британската публика гласува за нас в тези уважавани награди. Като относително нов ресторант в центъра на Лондон, за нас е чест да бъдем отличени по този начин. Happy измина дълъг път за много кратко време и това е само един удивителен пример”, заяви Иван Попов, притежател на Happy London, цитиран от Evening Standard.

Читателите на изданията Chelsea Monthly, The National Post, Brand Weekly и членове на World Restaurant Awards Guide са гласували за предложените номинации за 2022 г. След това те са били подложени на обществено гласуване.