Предлаганият от Chevrolet електрически модел Hummer се радва на голям потребителски интерес. Компанията обаче има ограничен капацитет за производството му, а от General Motors спряха да приемат поръчки за огромния електромобил.

В периода януари – юни GM е доставила по-малко от 400 броя от пикап версията на Hummer. Компанията планира да започне доставки на SUV версията през пролетта на 2023 г. До момента са приети поръчки за около 45 000 автомобила от пикап версията и също толкова за SUV версията.

"С въодушевление можем да заявим, че това невероятно търсене доведе до запълването на поръчките за електромобила Hummer на този етап," се казва в изявление на компанията.

От GM не могат да посочат колко време ще отнеме, за да доставят тези предварително поръчани 90 000 Hummer-а, но това е поредният признак, че търсенето на електромобили далеч надхвърля тяхното предлагане.

От GM са си поставили за цел да произвеждат само автомобили с нулеви емисии до 2035 г., а други автопроизводители имат сходни цели. Част от тази промяна се дължи на по-строгите природозащитни регулации, които в някои случаи ще блокират продажбите на бензинови автомобили. Сериозна част от промяната обаче се дължи на потребителското търсене.

GM наскоро обяви, че е сключила споразумение за продажбата на 175 000 електромобила на Hertz, но за финализирането на доставките ще са й необходими пет години.