Продадена за 302 млн. дирхама (82.35 млн. долара) през юли, вила на изкуствения остров Палм Джумейра вече държи рекорда за най-скъпа къща в Дубай, информира Bloomberg, позовавайки се на данни от строителната компания Alpago Properties.

Известната като Casa Del Sole вила се намира на Палмова клонка G на острова, който е с формата на палмово дърво. Палм Джумейра е дом на редица многомилионни имоти, както и на някои от водещите луксозни хотели в Дубай, като St. Regis и Waldorf Astoria. 

Casa Del Sole все още се строи, но по проект има осем спални, 18 бани и подземен гараж за 15 автомобила, според Bloomberg. Вилата се очаква да бъде готова в началото на следващата година и ще разполага с удобства, като писта за боулинг и домашен киносалон.

От строителната компания са отказали да разкрият самоличността на купувача пред Bloomberg.

Пазарът на луксозни имоти в Дубай процъфтява тази година, след като записа силна 2021 г. Няколко имотни агенти преди това завяват пред Insider, че търсенето на луксозни имоти в града нараства, особено на имоти на зелено, които ще бъдат завършени след месеци или дори години.

Предлагането на жилищни имоти на най-търсените локации обаче е ограничено. В ексклузивните райони Палм Джумейра, Емирейтс Хилс и Джумейра Бей Айлънд се очаква да бъдат завършени само осем нови жилища в периода 2023 – 2025 г., сочат данни на Knight Frank.

Тази година Дубай също така вероятно ще отчете нов рекорд по брой на сделките за имоти на стойност над 10 млн., посочва в свой доклад от 17 август Файсал Дурани от Knight Frank. В града са продадени 82 имота на стойност над 10 млн. долара през първото полугодие на 2022 г. За сравнение, този тип сделки са били 93 за цялата 2021 г., което е рекорд за тогава.

Предишният имотен рекорд в Дубай е поставен в началото на април, когато вила, също на остров Палм Джумейра, е продадена за 76.2 млн. долара.