Жена пилот се качи на своя Piper PA-28 в четвъртък, за да отдаде почит на покойната кралица Елизабет II.

С двучасов полет, прелитайки 413 километра, тя успява да създаде контур на профила на кралицата върху картата, пише BBC.

Пилотът Амал Лархилд планира маршрута си, като преобразува портрет на кралицата във формат, разпознат от програма за планиране на полети, наречена ForeFlight.

Започна операция „Menai Bridge“ - тайният план за погребението на крал Чарлз III

Тя също притежавала ръчно резервно копие на маршрута, направено с помощта на ориентири и извършва няколко тренировъчни полета, за да усети необходимата писта и завои, посочва darik.bg.

Амал споделя, че най-трудната част от полета е била създаването на короната поради тесните завои. Ветровитото време също превърнало опита в приключенски. Тя трябвало не само да се съсредоточи върху маршрута, но и се увери, че остава във връзка с контрола на въздушното движение, тъй като полетът минавал през райони с ограничено въздушно пространство.

"Като посланик на Hospice UK исках да събера пари за организация, която върши важна работа и да отдам почит на символ на служба и безкористност", казва Амал. Пилотът вече е достигнал 20% от целта си -  5000 паунда са вече събрани, благодарение на полета.