Вторият най-богат човек в света – главният изпълнителен директор на компанията за луксозни стоки LVMH Бернард Арно, обяви, че е продал самолета си.

Причината - полетите му се следят от различни акаунти в социалните мрежи, пише Business Insider.

73-годишният милиардер обяви в интервю по Радио Класик, че възнамерява в бъдеще да наема частни самолети. Радиото е собственост на LVMH.

„Компанията ни имаше самолет, но го продадохме. В резултат на това сега никой няма да знае къде ходим, тъй като ще наемаме частни самолети“, каза той, цитиран от Bloomberg.

Няколко акаунта в Twitter вече публикуват полетите на самолетите на популярните хора, като Илон Мъск, Тейлър Суифт, Марк Закърбърг и други.

Два от популярните акаунти, които следяха полетите на самолета на Арно, са @i_fly_Bernard и @laviondebernard. Те имат съвкупно над 100 000 последователи от създаването си преди шест месеца.

Милиардерът по всяка вероятност вече ползва частни самолети. През септември @laviondebernard публикува туит, в който съобщава за липсата на данни за полетите на Арно.

По последни данни на индекса на милиардерите на Bloomberg той притежава 133 млрд. долара. Това му отрежда второто място сред най-богатите хора в света след Илон Мъск. Арно е по-богат и от основателя на Amazon Джеф Безос.

Империята на милиардера включва брандове, като Tiffany & Co., TAG Heur и Dom Pérignon.

Бернард Арно не е единственият милиардер, които се следи от различни акаунти в Twitter. През юли критики отнесе Тейлър Суифт, след като стана ясно, че самолетът й е един от големите замърсители с въглеродни емисии. Говорител на звездата се опита да я оправдае, като обясни, че това е самолет, който се отдава под наем на други хора.

Други милиардери също имат проблем със следенето на полетите им.

Илон Мъск предложи 5 000 долара за изтриването на акаунт, а съоснователят на Facebook Марк Закърбърг дори смени самолета си. Това обаче не му помогна, след като полетите му отново се следят.

Собственикът на Далас Маверикс и инвеститор от предаването Shark Tank по CNBC Марк Кюбан предложи доживотно приятелство и бизнес съвет за изтриването на акаунта, следящ самолета му.