Българската компания за развитие на продажбите в технологичния сектор Out2Bound става част от глобалния лидер и пионер в B2B (от англ. Business to Business – „бизнес към бизнес“) продажбите и ускоряването на приходите MarketStar. Базираната в Юта, САЩ, компания избира именно Out2Bound, като лидер на местния пазар, за да направи своята първа инвестиция в България и Централна и Източна Европа. 

От компаниите засега не разкриват стойността на сделката, но плановете на щатската компания за развитието на българския ѝ офис са мащабни. Marketstar е избрала София за разрастване на дейността си заради благоприятния бизнес климат, атмосферата на технологични иновации в страната, както и благодарение на експертизата на световно ниво и талантливите професионалисти в екипа на Out2Bound.

„Развълнувани сме от възможността да се присъединим към MarketStar. Те имат огромно доверие в региона и поставят силен акцент върху развитието на европейските си възможности за продажби - свидетелство за това, което ни предстои. Радваме се да отворим вратите на региона Централна и Източна Европа и да предоставяме повече за нашите клиенти и партньори“, коментира един от основателите на Out2Bound Теофил Шиков.

Out2Bound е създадена през 2016 г. в София и в момента има 35 души в екипа си. Тя си партнира с някои от водещите технологични компании в региона, които искат да увеличат пазарния си дял на европейските и северноамериканските пазари. Специалността на агенцията е да осигурява стабилен двигател за увеличаване на потенциалните нови потребители, с което подобрява развитието на продажбите и придобиването на нови клиенти. 

Компанията е основана от четирима съдружници - Теофил Шиков, Борис Георгиев, Здравко Здравков и Димитър Митков.

Настоящият мениджърски екип на Out2Bound и всички български служители ще продължат да бъдат част от офиса в България, който вече ще работи под марката на MarketStar. Очаква се София да бъде сред най-бързо развиващите се офиси на базираната в САЩ компания. Очаква до няколко години броят на наетите служители на компанията у нас да нарасне десетократно и да наброява между 300 и 450 души. Всички те ще развиват проекти с най-големите технологични компании от региона и ще обслужват съществуващите клиенти на MarketStar, сред които са и най-разпознаваемите световни имена в софтуерната индустрия и IT сектора. 

Компанията ще заложи на развитие и налагане на основаната от Out2Bound образователна програма – SalesPro, която ще служи и за развитие и обучение на нови кадри. SalesPro е създадена през 2021 г. и е първата цялостна обучителна онлайн програма по продажби у нас. В сделката между двете компании влиза и специализиран софтуерен продукт, разработен от българската агенция, който ще бъде използван за развитие на иновациите в предлаганите от MarketStar услуги на световно ниво. 

„Непрестанно се стремим да обновяваме своите предложения, да подобряваме глобалния си отпечатък и да предоставяме повече възможности за мащабиране на бизнеса на нашите клиенти. Придобиването на Out2Bound ни предоставя достъп до изключително талантливи специалисти в областта на продажбите в Европа, особено в региона на Централна и Източна Европа“, заяви Кийт Тайтъс, президент и главен изпълнителен директор на MarketStar, който пристигна в България специално за сделката, заедно с мениджърския екип на компанията. 

MarketStar е основана през 1988 г. и в момента има над 1600 служители по целия свят с глобален щаб в Огдън, Юта, и сериозно оперативно присъствие в Дъблин, Ирландия. Добавянето на офис в София осигурява силна позиция в начина, по който компанията ще обслужва паневропейски и международни компании, позволявайки ѝ да даде по-добра възможност на клиентите да увеличават приходите си в световен мащаб.

„Развълнувани сме от придобиването на Out2Bound. Най-важната част за нас е експертизата на Out2Bound в услугите за генериране на търсене в началото на фунията на продажбите. Това е решението, което нашите клиенти търсят, и това придобиване ни свързва с екип на световно ниво, фокусиран върху постигането на резултати от световна класа“, заяви Пол Грант, главен директор „Клиенти“ на MarketStar. 

На европейския пазар MarketStar стъпва първо в Дъблин, а София е втората стъпка от експанзията на американската компания на Стария континент.