Който и да играе в английската Висша лига, може да се каже, че е спечелил огромна суми пари. Малцина футболисти ще признаят открито, че играят единствено заради парите, въпреки че днес това е основната причина за повечето от тях при избора на нов клуб.

От май 2013 г. до декември 2014 г. главното действащо лице в тази история взима около 60 хиляди евро всяка седмица, дори и без да играе. Така за 18 месеца той взе наистина огромна сума пари.

Тогава този ляв бек играе за Тотнъм, който тогава, както и днес, е един от най-богатите клубове в Премиършип, пише dsport.bg.

Става дума за Беноа Асу Екото, който е известен със своята честност, но и с мъдрите си и умни инвестиции. Направил е достатъчно пари, за да има каквото си поиска, но все още се движи със скромна кола Smart.

„Това е просто работа. Да, това е хубаво, хубаво нещо и не казвам, че мразя футбола, но това не е моята страст. Не разбирам защо всички лъжат. Президентът на бившия ми клуб Ланс Жерве Мартел каза, че напуснах, защото получих повече пари в Англия, че не ми пука за Ланс. Казах му: „Има ли играч в света, който подписва с клуб и казва: „О, харесвам фланелката ти?“ Не му пука. Първото нещо, за което говорите, са парите. Мартел каза, че отивам в Англия за пари, но защо играчите идват в неговия клуб? Защото изглежда хубаво ли? Всички хора, всички, когато си избират работа, е заради парите“, каза Екото.

Той разкри, че някога е имал Бентли, за което е платил 150 хиляди паунда, но когато разбрал, че може да го продаде само за 85 хиляди паунда, решил да се откаже от скъпите превозни средства.

Четирима кандидати да купят Интер

Камерунецът се сбогува с футбола преди четири години, но все още не е променил навиците си. Той кара Smart, защото харчи малко гориво. Екото обясни, че докато е играел за Тотнъм, е харчел само 20 паунда на седмица за гориво.

Според някои информации богатството му се оценява на 110 милиона евро.