Новият хотел Aman New York разполага с гигантски спа център, невероятен 20-метров плувен басейн с огнища и камина във всеки апартамент.

Разположен до Сентръл парк на Пето авеню в емблематичната 30-етажна сграда Crown, проектирана от архитектите на Grand Central Station Warren & Wetmore, това е най-скъпият хотел в града.

Началната цена на стаите? 3900 долара на вечер. Но пък какви стаи, пише Daily Mail.

Premiere Suite, например, е шедьовър – 75 квадратни метра успокояващ лукс с примамлив изчистен вид, който, както и останалата част от хотела, е вдъхновен от азиатския произход на Aman (Amanpuri - флагманът на портфолиото на Aman от 34 имота, е открит на тайландския остров Пукет през 1988 г.)

Има още огромна самостоятелна овална вана и големи двойни легла с матраци за 15 000 долара. Това е и единственият хотел в Ню Йорк, предлагащ работеща камина във всеки апартамент.

В Aman New York няма малки стаи. Само 83 огромни апартамента – плюс 22 резиденции.

Хотелът е разположен на етажи от 7 до 30 в сградата, като под него се намират търговски обекти от висок клас, като Zegna и Bulgari.

Гостите закусват в италианския ресторант на 14-ия етаж – Arva – до който се стига през рецепцията и атриума с двойни колони, изпълнен с камини, роял, изискани столове в сиви нюанси, дивани и лъскав бар, посещаван от красиви жени в дизайнерски дрехи.

Хотелът предлага и японски ресторант, наречен Nama.

Забележителният джаз клуб на Aman разполага със сцена с пиано Steinway за изпълнители и най-съвременна озвучителна система.