Компанията, която обвини бразилската звезда Неймар в измама и корупция, продължава да настоява за присъда за играча, макар че прокуратурата оттегли обвиненията срещу него, тъй като не откри доказателства за извършено престъпление, пише АП.

Бразилската компания DIS поиска присъда от две и половина години затвор за Неймар и четири години за бащата на Неймар, който е и агент на играча. DIS първоначално поиска пет години затвор за 30-годишния Неймар, баща му и бившите президенти на Барселона Сандро Росел и Хосеп Бартомеу.

DIS също иска обезщетение от 34 милиона евро и глоба от 195 милиона евро, които да бъдат платени от обвиняемия на испанската държава.

Прокуратурата обяви решението да оттегли обвиненията, след като изслуша показанията на Росел и Бартомеу в петък, тъй като не откри доказателства за извършено престъпление.

Първоначално прокурорът поиска две години затвор и глоба от 10 милиона евро за Неймар. Той също така искаше пет години за Росел и три години за бившия президент на Сантос Одилио Родригес, припомня dsport.bg.

DIS твърди, че са платени много по-малко от 40 процента, които е трябвало да получи като съсобственик на трансферните права на Неймар. Компанията заяви, че е получила дължимия процент само от 17-те милиона евро, които Барселона и Сантос първоначално обявиха като трансферна сума между клубовете, докато реалната цена е около 82 милиона евро.

Кристиано Роналдо загуби повече от 2 милиона последователи в Instagram

DIS  обвини Неймар и баща му, че са измамници, защото са се опитали да скрият сумата на трансфера и се оплака от решението на прокурора да оттегли обвиненията срещу Неймар.

Окончателната присъда по делото се очаква след около три седмици.