Новият спортен стартъп на голфърите Тайгър Уудс и Рори Макилрой, който вече подготвя създаването на нова голф лига, привлича известни имена в ролята на инвеститори.

TMRW Sports обяви нова инвестиционна група, която включва баскетболната звезда Стеф Къри, състезателя от Формула 1 Люис Хамилтън, американската състезателка по футбол Алекс Морган, бившия куотърбек на Далас Каубойс Тони Ромо и настоящия куотърбек на Бъфало Билс Джош Алън, музиканта Джъстин Тимбърлейк и тенис легендата Серина Уилямс, както и неколцина собственици на професионални спортни отбори.

Финансовите параметри по сделката не са обявени

“Искахме група хора, които имат визия за това как технологиите могат да помогнат спортът да бъде по-достъпен и актуален в културно отношение и да привлича различни групи от почитатели, а това означава по-млади фенове и семейства,” заяви Майк Маккарли, главен изпълнителен директор и съосновател на TMRW Sports.

Собствениците на професионални спортни отбори, които са се включили в инвестицията, са Артър Бленк, собственик на отбора по американски футбол Атланта Фалкънс, Дейвид Блицър (Филаделфия Севънтисиксърс), Марк Уолф (Минесота Вайкингс) и съсобствениците на бейзболния Бостън Ред Сокс Джон Хенри и Том Уорнър.

Първият проект на TMRW Sports е голф лигата TGL, която беше обявена това лято в партньорство с PGA тура на фона на сътресенията в професионалния голф, причинени от новосформираната лига LIV Golf.

TMRW Sports цели да привлече по-млади почитатели на спорта с формат, който прави голф лигата по-съвместима с праймтайм телевизията.

Маккарли обяви, че компанията търси инвеститори, които са запалени по голфа и които биха допринесли с разнообразната си експертиза и опит в сферата на медиите и развлекателната индустрия.

Сред постиженията на членовете на новата инвестиционна група са общо 40 награди Еми, 10 награди Грами, 21 златни олимпийски медала, 32 участия в Мача на звездите от НБА, осем финални серии на НБА, 16 участия в Мача на звездите от НФЛ и 26 титли на сингъл от турнирите от Големия шлем, обявиха от TMRW Sports.

“Много от спортистите, представителите на развлекателната индустрия и хора от всички сфери на живота, с които се срещам, споделят нашата страст към спорта, но те също така споделят нашето желание да изградим едно по-добро бъдеще за следващото поколение спортни фенове,” заяви Уудс през август, когато стартира TMRW Sports.

Изявлението дойде, след като финансираната от Саудитска Арабия LIV Golf беше привлякла част от голфърите от PGA тура с по-големи наградни фондове и не толкова натоварена състезателна програма. От тура реагираха, като вдигнаха своите наградни фондове и търсят начини да печелят нови фенове.

Според Маккарли, TGL няма подписан медиен договор, но в момента води преговори за телевизионните права.

Той твърди, че си сътрудничи с Уудс и Макилрой по всичко - от формата на събитията до начина за определяне на резултатите. Те също така търсят начини, по които технологиите биха могли да подобрят играта, като например виртуално игрище, което ще вкара играта на закрито, ще елиминира опасенията относно метеорологичните условия и ще предоставя статистика в реално време.

Уудс и Макилрой са първите двама голфъри, които са заявили участие в дебютния сезон на лигата, който се очаква да започне през януари 2024 г. Според Маккарли, в момента се набират още участници, като имената им ще бъдат обявени скоро.

В състезанието ще могат да участват само голфъри от PGA тура.