Azamara дава възможност на пътешествениците да посетят десетки страни по света, без да се налага да разопаковат багажа си повече от веднъж.

Новият световен круиз на компанията за 2025 г. ще тръгне от Сан Диего и ще завърши в Обединеното кралство, спирайки в общо 37 държави, съобщава Travel + Leisure.

Пътешествието ще продължи 155 нощувки и включва 46 късни вечерни или нощни спирки, за да се насладят пътниците пълноценно на атмосферата на дадена дестинация.

„Тъй като 60% от пристанищата в рамките на това плаване са различни от тези в нашето световно пътешествие през 2024 г., този маршрут е внимателно подготвен, за да предложи на вече пътувалите ни гости нова гледна точка към света“, казва президентът на Azamara Карол Кабесас.

„Нашият световен круиз за 2025 г. кани пътниците не само да видят света, но и да отделят време за всяка дестинация и да създадат спомени, които ще съществуват дълго след края на пътуването.“

Круизът за 2025 г. ще е достъпен за резервации от 10 ноември.

Това е вторият световен круиз на борда на Azamara Onward, кръстен през май 2022 г. и побиращ до 684 гости.

Пътуващите ще видят дестинации по целия свят - от Хонолулу до Сидни, Банкок, Бали и други. Круизът ще включва и 13 различни безплатни събития на сушата, като посещение на най-големия будистки храм в света в Семаранг, Индонезия, датиращ от 9 век.

Като част от круиза гостите ще получат $4000 кредит на борда, $3000, които да харчат за крайбрежни екскурзии, двупосочен самолетен билет в бизнес класа, първокласен пакет напитки за двама и седмично пране.

Световният круиз за 2025 г. се предлага, след като версията на компанията за 2024 г. беше разпродадена. Тя също е съсс 155 нощувки и ще пътува до 40 държави на шест континента на борда на Azamara Onward.

Компанията планира да премахне изискванията за ваксини срещу COVID-19 за всички круизи, започващи и завършващи в Съединените щати, на 1 декември, както и за всички круизи, започващи и завършващи в Европа, на 11 март 2023 г. На всички други плавания ще се изисква доказателство за актуална ваксинация.