Няколко големи круизни компании отмениха протоколите за COVID-19 преди празничния сезон, връщайки се към практиките отпреди пандемията.

От този месец круизните линии, включително Disney Cruise Line, Royal Caribbean и Virgin Voyages, опростиха или премахнаха изцяло свързаните с COVID-19 правила за качване на борда, присъединявайки се към набираща скорост тенденция в круизната индустрия.

Това става ясно седмици, след като Norwegian Cruise Line се превърна в една от първите круизни линии, премахнали изцяло правилата, свързани с пандемията, включително за тестване, ваксини и маски.

Този месец Disney ще премахне изискването пътниците да се тестват за COVID-19, независимо от техния ваксинационен статус. В момента круизната линия изисква всички неваксинирани гости да се тестват един до два дни преди да отплават, припомня T+L. Новото правило ще влезе в сила от 14 ноември.

Круизната линия само за възрастни Virgin Voyages премахна всички изисквания за ваксини и тестове за корабите си на 30 октомври. Този ход е предприет „в съответствие с останалата част от туристическата индустрия“.

Pixabay

Royal Caribbean изисква неваксинираните пътници на 12 и повече години, напускащи пристанище в САЩ или Карибите, да се тестват в рамките на три дни след качването на борда, но ваксинираните гости са напълно освободени от това задължение.

Преди това круизната линия изискваше ваксинираните пътници на круизи с продължителност 10 и повече нощувки да се тестват, също както и неваксинираните пътници на пет и повече години.

Royal Caribbean ще приема различни варианти като доказателство за отрицателен тест, включително снимка на самостоятелно направен домашен тест.

Няколко други круизни линии също се присъединиха към облекчаването на ограниченията, включително MSC Cruises, която се отказа напълно от тестването на ваксинирани пътници, плаващи до Бахамите и Карибите.

16 гледки и факти от карибския рай Аруба

По подобен начин Carnival премахна както изискванията за ваксини, така и правилата за тестване за всички пътуващи на круизи, които са с продължителност 15 или по-малко нощувки.

Когато круизните линии за първи път започнаха да плават след пика на пандемията, много от тях въведоха стриктни правила. Но през лятото те се промениха до препоръка всички пътници да бъдат с „актуални“ ваксини срещу COVID-19, преди да се качат на борда.