Звездата на кънтри музиката и филантроп Доли Партън получи награда в размер на 100 млн. долара от съоснователя на Amazon Джеф Безос.

Милиардерът обяви наградата заедно със своята половинка Лорън Санчес.

Санчес определи Партън като "жена, която дарява със сърцето си и води с любов и състрадание във всеки аспект от работата си".

С наградата, която връчва Безос, обикновено се отличават лидери, които "преследват решения с кураж и любезност".

"Нямаме търпение да видим всички добрини, които ще направите с тази награда от 100 млн. долара," заяви Санчес.

Във видеото, което двойката пуска онлайн, Партън казва: "Уау! 100 млн. долара ли казахте?"

"Мисля, че хората, които са в позиция да помагат, трябва да влагат парите си там, където е сърцето им. Ще дам най-доброто от себе си, за да правя добрини с тези пари," допълва Партън.

Наградата беше основана през 2021 г., като през миналата година тя беше връчена на активиста Ван Джоунс и майстор-готвача и хуманист Жозе Алвеш, които основаха World Central Kitchen, предоставяща храна на поразени от бедствия райони по света.

Партън, която е певица, текстописец, актриса, бизнесдама и филантроп, беше приета в Залата на славата на рокенрола по-рано този месец.

Тя е отявлен поддръжник на най-различни благотворителни каузи и основава Dollywood Foundation, която е дарила книги на деца от цял свят.

Партън също така беше поддръжник на ваксинацията срещу COVID-19. Тя дари 1 млн. долара на медицинския център към университета Вандербилт, който е помогнал за разработването на ваксината на Moderna.