Олимпийските игри в Париж през 2024 година разкриха официалния си талисман - две червени фригийски шапки, които са кръстени "Фриж" и са символ на Френската революция, на републиката и на равенството.  

Плюшените играчки, изобразяващи талисмана на Париж 2024, ще бъдат изработени в Китай и ще се продават във Франция. Очаква се приходите от мърчайдайзинг да бъдат около 127 милиона евро, според предвижданията в бюджета на Организационния комитет, направени още през 2021 година.

Едната от шапките е обута в маратонки, а другата има протеза на единия крак, което е препратка към Параолимпийските игри. До момента 65% от талисманите са били животни, като в повечето случаи става дума за мечки.

Мойс Кийн бил на диета в Ювентус

В последните месеци организаторите разкриха, че са се консултирали с историци при подготвянето на церемонията по откриването на олимпиадата, която ще се проведе в река Сена. Мотото на Олимпийските игри ще бъде "Да отворим широко очи" и тематиката ще е свързана основно с историята на XX век. Освен върху спортните успехи, програмата ще включва и образите на първата жена председател на Европейския парламент Симон Вейл, както и на студенти, които хвърлят павета по време на бунтовете през май 1968 година.