Royal Caribbean International официално откри новия си круизен терминал с нулево потребление на енергия в Галвестън, Тексас.

Съоръжението на стойност 125 млн. долара ще генерира 100% от необходимата му енергия чрез слънчеви панели на място, съобщават от Royal Caribbean за Travel + Leisure.

Компанията изчислява, че през новия терминал, който ще бъде дом на кораба Allure of the Seas за повече от 5400 гости, ще преминават около 630 000 пътници всяка година.

„Развълнувани сме да изведем семейните ваканции на съвсем ново ниво в Тексас. Нашият нов терминал с площ от 15 000 квадратни метра отваря цял свят от нови възможности“, казва Майкъл Бейли, президент и главен изпълнителен директор на Royal Caribbean International.

„Сега нашите кораби от клас Oasis, известни като най-добрите за семейни ваканции в индустрията, могат да отплават от Галвестън. Allure of the Seas е само началото и ние благодарим на пристанище Галвестън, Ceres и всички участващи екипи за превръщането на тази смела визия в реалност.“

Корабът Allure е най-големият кораб в момента в Тексас, според компанията, като отплава от новото си пристанище за първи път в неделя, 13 ноември.

Компанията предлага 7-нощни круизи в Западните Кариби от Галвестън, изпълни с посещения до дестинации, като Коста Мая и Козумел в Мексико и Роатан в Хондурас.

Новият терминал се открива само месеци преди поредната иновация на Royal Caribbean да „стъпи“ на вода - корабът Icon of the Seas ще предлага повече от 2800 каюти, ще разполага с аквапарк, седем плувни басейна и място за отдих само за настанените в частни апартаменти.

В момента Royal Caribbean изисква от неваксинираните пътници на 12 и повече години, напускащи пристанище в САЩ или Карибите, да правят тестове за COVID-19 в рамките на три дни след качването на борда.

Ваксинираните гости са освободени от него.