Настоящият европейски вицешампион Англия ще получи бонус от 15 милиона евро, ако спечели титлата на Световното първенство в Катар.

Англия преследва трофей от 1966 г. и феновете на Острова са уверени, че вече разполагат с отбор, който да спечели световната титла.

Въпреки че не е потвърдено, се говори, че на английските футболисти е обещана идентична награда, както на германския и белгийския национален отбор, но бразилците ще имат най-голяма премия, пише dsport.bg.

В Саудитска Арабия съкратиха работния ден заради мача с Аржентина

Тази сума е почти два пъти повече от обещаната за предишното световно първенство в Русия на английските национали. Треньорът Гарет Саутгейт ще получи бонус от 5 милиона евро в случай на световна титла.

В същото време бразилските медии твърдят, че "кариоките" ще си поделят 30 милиона евро, колкото е сумата по годишния договор с американската компания за производство на спортна екипировка Nike.

Според наградния фонд на ФИФА новият световен шампион ще получи парична премия от 40 милиона евро, а загубилият във финала ще се утеши с 30 милиона евро.