Награда за „Най-сполучливо партньорство“ получи Kaufland България в конкурса „Корпоративен дарител“ 2022 на Българския дарителски форум.

Призът е завоюван за партньорството между ритейлъра и WWF за образователната програма PandaLabs.

Наградата в тази категория се присъжда за партньорствата между компании и неправителствени организации, в които всички участници допринасят и участват пълноценно за постигане на обща цел в интерес на обществото.

Kaufland България

„Получената награда е оценка за устойчивите политики, които развиваме през последните години. Вярваме, че успешни проекти се реализират в успешни партньорства. Точно такова е партньорството ни с WWF и затова сме особено горди за това отличие“, коментира Кремена Георгиева, мeниджъp "Kopпopaтивни комуникации" нa Каuflаnd Бългapия на церемонията по награждаването.

За 17-та поредна година форумът награди най-големите благодетели в корпоративния свят и отличи най-успешните партньорства между компании и неправителствени организации в страната.

Наградата за „Най-сполучливо партньорство“ се получава след оценка от журито на конкурса и впоследствие след гласуване от членовете на форума сред всички проекти, достигнали до финала след оценката на журито.

Програмата Panda Labs, за която Kaufland и WWF бяха отличени, търси следващото поколение иноватори и предприемачи, които създават устойчиви решения за преодоляване на съвременните екологични предизвикателства. В момента тя има второто си издание у нас. Участници в нея са десетки младежи между 15 и 25 години от цялата страна с интерес към науката, технологиите, иновациите или предприемачеството.

„Изключително съм благодарен на Kaufland, защото те се доказаха като истински партньори, които не просто дават финансова подкрепа, а се ангажират - техни служители са ментори в нашата програма, лектори и жури на нашите събития.“, каза на церемонията Kостадин Андонов, ръководител "Младежка ангажираност и иновации" във WWF.

„Младежите в цялата страна имат невероятно голямо желание да се включват в обществения живот активно и да са двигател на промяната в своята среда и в себе си. Признателни сме, за това че организации и компании като WWF и Каuflаnd работят съвместно и предоставят ресурсите и контактите си, така че те да могат заедно да постигнат целите си. Това е и една от причините да искам да се връщам след всеки семестър в чужбина у дома“, сподели един от участниците в Panda Labs Александър Георгиев, който също присъстваше на награждаването.