Това е една история за изкупление, но с лош край.

Мъж се призна за виновен по обвинения в обир на банка. Той искал да използва средствата, за да може да финансира създаването на филм, който разказва за неговото религиозно просветление в затвора, докато излежавал 19-годишна присъда за обири на банки.

54-годишният Нако Рей Браун е арестуван през юни, след като влязъл в клон на McCoy Federal Credit Union в Нел Айланд, Флорида и подал на касиерката бележка с надпис: “Продължавай да се усмихваш. Имам пистолет. Дай ми всичките си банкноти по 100, 50, 20, 10 и 5 долара. Без банкноти по 1 долар. Не активирай алармата!”

Служителката му предала 4 296 долара, но полицията бързо открила Браун в намиращ се наблизо хотел.

От прокуратурата казват, че служителите на банката видели как Браун излязъл от клона и отишъл до бензиностанция от другата страна на улицата, където свалил дрехите, шапката и маската, с които бил по време на обира и се запътил към хотел по-надолу по улицата. 

От полицията го заловили във фоайето на хотела с чанта с парите и бележката, която подал на касиерката.

При разпита Браун признал, че е в изпитателен срок след предишната си присъда и че бил във Флорида, за да направи филм по една от 15-те книги, които бил написал зад решетките за това как открил Господ.

Браун също така казал, че бил свършил парите за филма и затова се наложило да обере банката.