Зад всяка история за успешно бизнес начинание, постигнало огромни успехи, има безброй истории за пропуснати възможности за натрупване на състояние заради взето лошо решение.  

Кеч звездата Хълк Хоган, който се изявява и като актьор, определено е можел да се възползва от кристална топка, която да му покаже бъдещето, когато става въпрос за една конкретна бизнес възможност, изникнала пред него преди 20 години.

Хоган има възможността да навлезе в изключително доходоносния свят на рекламираните от знаменитости продукти. Когато агентът на Хоган му предоставя възможността да избере между грил и друг продукт, той избира другия продукт.

Грилът впоследствие отива при друг легендарен спортист - Джордж Форман. Ако превъртим времето напред, "Грилът на Джордж Форман" е един от най-продаваните продукти в историята.

За продукта на Хълк Хоган обаче не може да се каже същото. Заради своето решение Хълк пропуска да спечели 200 млн. долара. 

След успешната си кариера в кеча през 90-те години, Хълк Хоган започва да диверсифицира своите бизнес начинания. Той все още продължава да участва в мачове, но също така подхваща различни бизнеси, има сравнително успешна актьорска кариера и започва отново да прави музика.  

За съжаление, не всичко, по което работи, се оказва успешно. Неговият ресторант Pastamania, например, фалира в рамките на по-малко от година. По това време агентът на Хълк му представя идеята да рекламира кухненски продукт.

Той се среща с него и му предоставя три възможности за продукт – грил, машина за кюфтета и блендер. 

Хоган избира машината за кюфтета и казва на агента си да предостави грила на друг свой клиент. Този друг клиент е Джордж Форман. 

Боксьорът точно си е върнал титлата в тежка категория на 45-годишна възраст и прави невероятно завръщане на ринга. Той е известен с това, че яде по два хамбургера преди мач.

Джордж Форман се оказва идеалното рекламно лице за производителя на новопредложения продукт на Spectrum Brands (известна преди това като Salton, Inc.). Той се съгласява компанията да използва името и лицето му, за да продава своя грил с отцеждане на мазнината.

Форман също така има някои идеи за дизайна на продукта, които от компанията впоследствие използват. В средата на 90-те години маркетинговият екип пуска приятна рекламна кампания с участието на боксьора. Почти веднага грилът добива огромна популярност и всеки иска да го купи.

Първоначално Джордж Форман получава 40% от печалбата от продажбата на всеки грил. Продуктът е толкова популярен, че той редовно печели по 5 млн. долара на месец.

До 1999 г. производителят на грила осъзнава, че може би ще е по-лесно просто да платят еднократна сума на своето рекламно лице.  През онази година компанията плаща на Форман 138 млн. долара, за да продължи да използва името му.

През годините от грила на Джордж Форман са продадени над 100 млн. броя в световен мащаб.

Самият Форман получава над 200 млн. долара. Към днешна дата неговото състояние се оценява на 300 млн. долара, според Celebrity Net Worth.