Не е тайна, че американците предпочитат пътешествията с кола. Всъщност, според анкета на OnePoll, общо 73% от тях предпочитат да шофират, вместо да летят.

Понякога обаче е трудно да намериш нов и добър път, на който да се насладиш от шофирането. Тук на помощ идва Ultimate Driving Tours (UDT).

От международната компания организират вече десетилетие шофиране по пътища или писти, на които се провеждат състезания.

През 2023 г. Ultimate Driving Tours предлага пет тура в Европа. Те позволяват на участниците да управляват суперколи, а между бързите обиколки се наслаждават на луксозни ресторанти и популярни забележителности.

Първата възможност предвижда шофиране по улиците на Монако, където традиционно се провежда кръг от Формула 1. Освен присъствие на самото състезание, е подготвен и тур през пет държави със суперяхта, чиято крайна цел е Цюрих.

Срещу допълнителни 4 750 долара пък туристите могат да се качат и на истински болид от Формула 1. Общата цена за това преживяване е 24 990 долара, като сумата е за двама души.

Шестдневният Le Grand Tour Provence дава възможност да натиснем педала на газта докрай по улиците на Лазурния бряг и да отседнем в луксозни хотели в Прованс и Ница. Тук също е предвидено посещение на старт от Формула 1 - при това от яхта, в комбинация с коктейли, шампанско и ордьоври.

Датите за тура са 24-29 май, а цените започват от 18 990 долара за двама души. Тук опцията за управление на болид от Формула 1 е с допълнителна цена от 6 990 долара.

В случай че Италия е любима ваша дестинация, то тогава Supercar Tour d’Italia е специално за вас.

Ще може да карате суперколи, като Bentley, Ferrari, Audi R8, Aston Martin, McLaren, Porsche, Mercedes, Lamborghini и Ferrari, по улиците на Болоня, Верона, Бормио, Сейнт Мориц, тестовата писта на Ferrari Маранело и да завършите с Гран При на Италия.

Бонус са петзвездните хотели, хубавото вино, ресторантите със звезди Мишлен и историческите забележителности.

Седемдневното World Champions F1 Tour пък дава възможност на желаещите да карат супер бързи коли на пистите в Монте Карло, Маранело, Монца и Имола.

Сред наличните автомобили са Aston Martin DB11, Bentley Continental GT, Ferrari 812 Superfast, Ferrari Portofino, Lamborghini Aventador S, Lamborghini Huracán Performante, McLaren 720S, Mercedes AMG GT, Porsche 911 Turbo и Corvette C8.

Най-евтината опция за луксозна ваканция на скорост е Central Europe Five-Star Stay and Drive, по време на която се обикалят Прага, Будапеща и Австрия в една от посочените по-горе коли.

Цените стартират от 7 490 долара.