Робин Ленер - вратар на отбора от NHL Вегас Голдън Найтс, и неговата съпруга обявиха фалит в американския щат Невада, като семейството има задължения в размер на около 50 млн. долара към десетки кредитори.

Процедурата по фалит разкрива финансовите проблеми на фамилията, която дължи пари на не по-малко от 50 физически лица и компании, информира Las Vegas Review-Journal.

Двамата подават заявление за съдебна защита от кредитори на 30 декември, след като компания от щата Уисконсин завежда съдебно дело срещу Ленер за 4 млн. долара с мотивите, че играчът от NHL и неговият баща не са плащали никакви вноски през миналата година по бизнес заем.

Ленер и неговият баща са посочени като членове в заявление за издаване на лиценз за бизнес дейност в Невада на компанията Solarcode, която развива дейност в няколко щата, в това число Невада и Аризона.

През януари 2022 г. Solarcode е договорила четиригодишен погасителен план с Eclipse Service, но е пропуснала първите пет вноски, което е накарало компанията от Уисконсин да заведе съдебно дело през юни миналата година.

Задълженията на Ленер включват още пропуснати плащания за колекция от редки змии, която той купува за 1.2 млн. долара през 2017 г. Спортистът отглежда змиите в своята ферма за влечуги в щата Мисури.

Ленер и неговата съпруга Доня са оценили активите си на до 10 млн. долара.

31-годишният спортист подписа петгодишен договор на стойност 25 млн. долара с Вегас Голдън Найтс през 2020 г., но шведският хокеист се възстановява от операция на бедрото през сезон 2022-23.