Тези ваканционни жилища под наем карат потребителите на Instagram масово да напискат бутона „харесвам“.

И не е чудно защо. Вариращи от мечтани крайбрежни домове до шикозни планински убежища, това са петте най-харесвани имота на страницата на Airbnb в Instagram през 2022 г.

Най-популярният имот в листата на платформата за краткосрочни наеми - спираща дъха вила в Доминиканската република, печели повече от 20 000 харесвания, като потребителите на социалната мрежа са очаровани от епичните планински гледки, които се откриват от жилището.

Вземайки предвид стойността на наемите, от Airbnb посочват: „С инфлацията и нарастващите разходи за живот, достъпността е най-важното за мнозина, докато замечтано минават от публикация на публикация.

Така че не е изненада, че някои от по-популярните ни публикации в Instagram за 2022 г. включват страхотни места.“

Вижте пет от тях, представени от Daily Mail:

5. Вила Pairidaeza (Каз, Анталия, Турция)

От Airbnb посочват, че това жилище под наем се намира на кратко разстояние с кола от плажа Калкан със Син флаг и предлага „гледка към морето и острова“ от своите тераси и стаи.

Може да се резервира само за 40 евро на човек, когато се споделя с приятели.

Харесвания - 13 413

4. Cliff House (Монтърей, Калифорния)

Гостите могат да се „насладят на невероятна гледка към океана от почти всяка стая“ на тази „тиха частна“ къща с четири спални, която се намира до „емблематичната“ магистрала 1 - живописен маршрут, който обикаля крайбрежието на Биг Сур.

Харесвания - 14 045

3. The Step на 127 Cabin Co (Монтгомъри, Ню Йорк)

„Свържете се отново с природата в този имот за незабравимо бягство“, посочват от Airbnb. Определен като „малко райско кътче“, този дом в долината Хъдсън е построен върху 32 хектара земеделска земя „само на един хвърлей от живописния град Монтгомъри“.

Харесвания - 14 612

2. Glass hut in the forest (Санта Катарина, Бразилия)

„Разположена в огромна гора насред каньон, тази проста, красива и достъпна хижа е проектирана с пълно потапяне в природата“, според Airbnb.

Харесвания - 15 436

1. Casa de Sanchez (Сан Хосе де Окоа, Доминиканска република)

От Airbnb посочват, че това място за бягство в планината – класирано пос номер едно като цяло, е „идеалното да се свиете и да се насладите на спиращи дъха залези“.

Харесвания - 20 463