Бали е една от най-популярните туристически дестинации в последните години. Островът се е превърнал и в предпочитано място за дигиталните номади, особено след пускането на визи през миналата година, осигуряващи възможност за работа от Индонезия.

Два малки града привличат сериозен интерес – Чангу и Убуд. Те заемат четвърто и пето място в класацията за най-предпочитани градове сред дигиталните номади.

Според сайта Digital Nomads, Чангу е чудесно място за хората, които искат да работят и живеят близо до морето. Наоколо има много споделени споделени пространства за работа, кафета, ресторанти, както и събития.
 

 

Дигиталните номади могат да очакват, че ще харчат около 1 350 долара на месец, което включва и интернет със скорост от 25 Mbps.

Според Digital Nomads Убуд е перфектно място за почитателите на йогата. Средните разходи за живот на месечна база там могат да са около 1 200 долара, включително и интернет със скорост от 20 Mbps.
 


Чангу и Убуд са изпреварени в класацията единствено от Лисабон (Португалия), Мелбърн (Австралия) и Чанг Мей (Тайланд), припомнят от Insider.

Дигиталните номади обаче могат да намерят и доста по-евтини места за живот в Индонезия. Пример за това е Сесе, където ще харчим около 520 долара на месец, според данни на Nomad List.

Сайтът събира анонимно мненията на дигиталните номади за различните дестинации.

София заема 45-а позиция в подреждането на сайта.